Как човек да стане по-добър покер играч?

Всички знаят, че има професионални покер играчи, които са превърнали забавлението и хобито си в бизнес, но дали наистина това е толкова лесно? Какви са правилата и уменията, които трябва да притежава специалистът, за да практикува онлайн казино игри?

Как се играе покер и неговите правила?

Съществуват различни видове, но най-популярни са Класическият, Тексас Холдем, Омаха Хай-Лоу и други. Всеки има нюанси в правилата си, но в основата стои събирането на най-висока комбинация от карти за печалба на пота (цялата сума от залозите). Участниците са от 2 до 10. Колодата е съставена от 54 карти.

Първоначалният вход се плаща и се нарича блайнд. Предварително се договаря какъв ще бъде размерът му. Провеждат се няколко кръга на залагания и в първия се раздават по две обърнати карти. Участниците имат определени ходове:

  • чек – позволява отказ (пас) от залагания и се пропуска целият игрови цикъл;
  • бет – участникът продължава в кръга със залог, който трябва да се повтори и от останалите, които не са чеквали;
  • фолд – прекратява играта си в кръга;
  • кол – прави се идентичен по размер залог на предишния играч;
  • райз – това са хората на масата, които плащат най-високия предходен залог, за да продължат да играят в кръга.

След приключване на кръговете за залагане, играчите разкриват картите си (шоудаун) и този с най-високата бройка прибира натрупалия се пот. В зависимост от позицията на масата се определя и съответния ход за изпълнение в игровия процес.

С кои комбинации се печели потът?

В покера може да има различни комбинации, получаването на които силно увеличава шансовете за печалба. Сред тях са роял флъш, стрейт флъш, каре, фул хаус, флъш, два чифта, един чифт и т.н.

Какви способности трябва да притежава добрият покер играч?

Разликата между любителя и професионалиста е, че последният възприема играта като професия, а първият – като забавление. Професионалистите имат за цел извличане на максимални печалби, а за целта е добре да имат подходяща психологическа нагласа. Постоянно следят актуалните покер новини и са скромни при залозите, защото от високо се пада лошо и боли.

Кои са важните умения?

Професионалистите в покера вземат участия в различни Турнири на живо и онлайн. Притежават умения за техники на залагане, анализ на играчите, способности за блъф при залозите, четене на картите и огромна концентрация. Тези участници излъчват прекомерно спокойствие и хладнокръвно поведение. Използват различни стратегии. Не са подвластни на емоциите си и не предсказват ходовете на опонентите си. Притежават „каменно“ изражение, за да не излъчват подсказващи сигнали към съперниците си.

Сподели в: