Как да познаем качествения употребяван автомобил

 

Ако покупката на нов автомобил може да е предизвикателство, закупуването на употребяван такъв е два пъти по – голямо. Да се купи качествена стара кола е въпрос не само на късмет, но и на внимателен оглед, на проучвания и получаването на максимално количество информация за миналото на превозното средство, за начина и местата, където е карано, за това, дали е било обслужвано и къде, както и внимателно вглеждане в малките детайли.

Разбира се, купувачът винаги е добре да се обърне към фирма, която може да направи проверка на кола преди покупка, за да си гарантира, че всичко с автомобила е наред и няма да се наложи собственикът да прекарва повече време в сервиза, отколкото на пътя.

Разбира се, експерти ще могат да извършат пълна диагностика на колата и да посъветва купувачът за сделката. Фирмите, които са специализирани в това, работят с професионална диагностична апаратура с най-новите софтуери, а благодарение на професиоанална сонда, се прави проверка на купето за удари, кит, корозия.

Освен това ще бъде направена цялостна проверка на двигател, скорости, окачване, съединител, dpf филтър (филтър за твърди частици), клапанът за рециркулация на отработените газове EGR (Exhaust Gas Recirculation), дюзи, турбина, както и проверка на реалните изминати километри.

Дори и без професионална помощ, купувачът може да провери маслото. Всичко, което трябва е да се увери, че показанията на пръчката са на правилното ниво и маслото не е обезцветено или грешната консистенция.

След това трябва да види уплътнението на главата – това е тънка част, която е разположена между долната и горната част на двигателя (наричана още блок на двигателя и главата на цилиндъра) и предотвратява навлизането на охлаждаща течност или моторно масло в цилиндрите на двигателя.

Сподели в: