Как да направим едно организирано мероприятие по-съвременно?

Организирането на събития вече отдавна не е това, което беше. В днешно време очакванията към бедните домакини са крайно завишени – някак си от тях се иска да проявят въображение и да вкарат по някоя иновация било то в областта на осветлението, озвучаването или цялостна идейна концепция.

В следващите редове ще ви представим някои от по-новите похвати именно в тези области, свързани с организиране на събития, за да сте в по-изгодна позиция, ако някога ви се налага да отговаряте за такова.

Иновации в осветлението

Правилното осветление спомага за постигане на необходимата атмосфера на всяко мероприятие, като може визуално да промени представите за пространството до неузнаваемост в зависимост от предпочитанията.

Съвременните способи за постигане на заложените цели могат да включват:

  • Специализирани LED осветителни тела за външно и вътрешно пространство;
  • Специализирани гобо техники и елементи, които ни помагат да изкараме на преден план акцентите и да блокират нежеланата светлина;
  • Прожектори;
  • Тематично осветление към определени елементи от декора и интериора като полилеи, шатри и други.

Естествено, не трябва да забравяме и традиционните средства като свещи, лампички, или лазери, които също имат своето място и роля.

Иновации в озвучаването

Озвучаването е силно чувствително към тематиката на събитието. С други думи, трябва да съобразим дали ще организираме корпоративно мероприятие като конференция или лично като рожден ден, юбилей или сватба.

За фирмени поводи подходящата озвучителна техника би включвала системи, позволяващи високо качество на звука при произнасяне на реч от подиум, изграждане на самата трибуна в най-уместната от звукова гледна точка локация, предоставяне на професионални микрофони. Подобно събитие изисква и наличие на подходяща мултимедия за презентиране, която също може да бъде предоставена.

За по-лични поводи важността на звука се изразява освен в качество, така и в подходящ подбор на музикален плейлист, който да се погрижи за доброто настроение на всички гости. Съветваме ви винаги да проведете предварителен разговор с DJ, за да сте сигурни, че всичко ще мине по план.

Иновации във видеозаснемането

Видеозаснемането е една изключително обхватна област, която в днешно време може да бъде истинско предизвикателство. Направата на няколко снимки и кратко видео вече съвсем не са достатъчни. Според тематиката на мероприятието може да ги комбинирате със стрийминг на живо на повече от един език (ако има дистанционно присъстващи от други националности) или дори да подготвите трейлъри или тийзъри, ако желаете да разпалите предварителен интерес и любопитство.

В случай че нямате особено желание или възможност да се усъвършенствате до степен на специалист в професионалното организиране на събития, решението е лесно – просто се доверете на външен такъв.

Анимес 3000 създаде Evento.Group именно с цел да улесни домакините, да им спести време и да допринесе за постигането на търсения и очакван краен резултат. В процеса по реализация на заложените идеи са ангажирани само и единствено висококвалифицирани специалисти: от тонрежисьорите до основателя на фирмата Михаел Сладкаров, за когото организирането на събития е призвание. Имате въпроси относно приложимостта на определена иновация към вашето мероприятие? Питайте всичко: ще получите коректни и изчерпателни отговори, които да ви помогнат да вземете възможно най-информираното и съобразено с бюджета ви решение.

Сподели в: