Как да изберем подходящия парфюм?

 

Независимо дали човек е фанатик на ароматите или новак, намирането на аромат, който да му пасне може да бъде съвсем не леснa задача. Отивайки до щанда с аромати,  единствената информация, която можете да разберете за някой от ароматите, е как изглежда бутилката, което, разбира се, не казва нищо. А след като се помиришат няколко марки, объркването става пълно.

Ароматът, който човек обича, може наистина да стане част от него. Но как да се намери такъв в цялото това разнообразие от парфюми?

 

Ето няколко съвета, които могат да са от полза.

Направете проучване

Експертите съветват човек да помисли кои са ароматите, които харесва в ежедневието си. Кокос, ванилия, жасмин? Дали това са предпочитаните за душ гела миризми, например? Или пък ароматът на тютюн запленява? Нещата от ежедневието могат да служат като чудесна отправна точка за намиране на идеалния аромат.

Друг вариант е да се помисли за начина на живот, настроението и за времето  когато ще се носи този парфюм. По-леките флорални или цитрусови аромати може би са по-добре дошли в ежедневна среда, отколкото дървесните или пикантните. Трябва също да се помисли за интензивността – добре ли е другите да забележат аромата или да бъде по-дискретен?

 

Примерни аромати

Най-важната част от намирането на нов любим аромат е, разбира се, да се изпробва. Най-добре е той да се напръска върху пулсова точка, където кожата ви е естествено топла, като китката или лакътя, така ароматът ще се разкрие с времето.

 Много е важно ароматът да контактува с кожата и да мине известно време, преди да се вземе решение. Повечето хора купуват аромат от първото впечатление – за секунди! Това е погрешно, тъй като горните нотки на парфюма буквално се изпаряват в рамките на 15-30 минути. Същността на аромата ще се разкрие едва след като се смеси с химията на кожата, а това отнема време.

 

Сподели в: