Как да бъдем незабравими на първа среща – пет книги, които задължително трябва да прочетете

Дамите, които успешно практикуват изкуството на съблазняването, знаят, че има няколко основополагащи и фундаментални принципа, с които трябва да се съобразим спрямо крайния резултат, който искам да постигнем. 

Желаеш да се представиш като перфектната съблазнителка? Сложи си луксозно бельо от https://bulbel.bg/ и най-изисканата червена рокля, с която разполагаш, плюс деликатен, но изкушаващ грим. Искаш да подчертаеш, че си готина бохо мацка с нетрадиционни схващания за Вселената и живота? Сложи си арт пола, съчетана с кроп топ и атрактивни бижута, като не забравяй закачливата усмивка и провокативните интелектуални въпроси. 

Е, съществува и съвсем резонният вариант да не си решила точно каква искаш да бъдеш все още. Затова подбрахме пет популярни книги на романтична тематика, съдържащи полезни съвети относно поведението и впечатлението, което искаме да направим на съответната страна: както на първа среща, така и в по-нататъшното развитие на връзката.

“Както си го направиш” от Емилия Стоянова

Няма как да не започнем с нещо българско. Книгата “Както си го направиш”, както и нейното продължение “До тук добре, а сега накъде?” са написани на четлив и достъпен език, като дават реални практически примери как да проведем разговора, какво следва да бъде отношението ни и за какво да внимаваме, когато си правим уговорка за излизане с даден кавалер. 

“(С)хвани го, ако можеш” от Матю Хъси 

Матю Хъси е популярен в световен мащаб “дейтинг коуч”, чиято основна дейност е свързана с развиването на успешен YouTube канал за връзки и взаимоотношения, както и организиране на събития, които да помогнат на дамската половина от човечеството да преживее любовните си неволи. Ако искате да чуете рационална и откровена мъжка гледна точка, то книгата на британеца е идеалното четиво за вас, което ще ви даде интересен поглед към силния пол, начина му на мислене и какви комуникационни похвати е удачно да използваме, ако искаме да намерим и задържим “Правилния”. 

“Мъжете си падат по кучки” на Шери Аргов

И ако Матю Хъси ни дава един по-разчупен и забавен поглед върху мъжката психология, то Шери Аргов е абсолютно безпощадна в оценката си и ни представя какви са житейските предимства да бъдеш силна, уверена и изискваща жена, дори и това на моменти да те кара да изглеждаш… не особено лицеприятно. Книгата сама по себе си е представителна извадка на статистически подбрана група от мъже и представя качествата, които те търсят у партньора си. Резултатите са повече от изненадващи и могат да накарат множество дами да се замислят за любовните си тактики и похвати.

“Той защо не се обажда” на Рейчъл Грийнуолд

Подобно на предходната книга, и тази съдържа статистически елемент и посочва от първо лице доста конкретни причини, поради които силният пол избира да не продължи дадени отношения. А те могат да са всякакви – от властна шефка до бившата.

Всичко на Естер Перел

Естер Перел е дългогодишен “рилейшъншип коуч”, който навлиза смело в дебрите на човешките отношения, представяйки ни един детайлен и обхватен поглед за романтичните отношения. Всяка нейна книга е шедьовър и повод за размисъл, от който всички ние можем да извлечем мъдрост, смисъл и да придобием повече емоционална интелигентност.

Сподели в: