Какви са предимствата на двулицевите матраци?

Успешната покупка на нов матрак изисква да направите предварително проучване. Ако вече сте започнали да се оглеждате за подходящ модел, със сигурност вече сте се убедили, че изборът на различни видове матраци е меко казано огромен.

За хората, които нямат предишен опит в купуването на матрак, това може да се окаже изключително объркващо и трудно. За да ви помогнем, в тази статия ще обърнем внимание на основните предимства на двулицевите матраци, които през годините се наложиха като най-предпочитана опция за повечето домакинства. Какви са причините за това? Разберете в следващите редове.

Какво представляват двулицевите матраци?

Преди да преминем към предимствата на двулицевите матраци, нека първо изясним какво представляват те и какви са техните специфични особености. Както името им ясно подсказва, за разлика от еднолицевите модели, двулицевите матраци могат да се завъртат и да бъдат използвани и от двете страни.

Също така, една специфична особеност на този вид матраци, която трябва да споменем е, че при тях е необходимо инсталирането на подматрачни рамки, която да осигури равна опора, върху която матракът да бъде разположен. Това е важен детайл, който не бива да пропускате да включите, когато определяте бюджета си за тази нова покупка.

Какви предимства предлагат двулицевите матраци?

Както вече споменахме, тези матраци са се превърнали в предпочитан избор за потребителите, а причината за това се крие в големите предимства, които те имат.

На първо място, едно от най-важните качества на двулицевите модели е тяхната дълготрайност. В сравнение с еднолицевите матраци те предлагат значително по-дълъг срок на експлоатация. Причината се крие именно във възможността периодично да завъртате матрака, като по този начин осигурите по-равномерното му износване.

Макар цената им традиционно да е по-висока от тази на еднолицевите матраци, тяхната дълготрайност ви осигурява по-добра възвръщаемост на направената инвестиция. Затова е добре, когато избирате матрак да не се съсредоточавате единствено върху цената, написана на етикета. Вместо това, мислете за вашия нов матрак като дългосрочна инвестиция и изчислете колко би ви струвал той на година, ако го ползвате в следващите 10 или 15 години, например.

Двулицевите матраци са създадени да ви осигурят повече комфорт. Много от моделите предлагат асиметрична конструкция т.е. двете лица на матрака са изработени от различни материали. Възможно е едната страна да осигурява по-стабилна опора, а другата да е една идея по-мека. Някои модели пък са със зимна и лятна страна – за да ви осигурят повече топлина или пък прохлада, в зависимост от сезона. Има и такива, при които двете страни са еднакви и ви позволяват периодично да ги обръщате, за да разпределите натоварването равномерно.

Производителите предлагат голямо разнообразие от двулицеви матраци, като размерите, материалите и ценовия диапазон варират. Наличието на такова разнообразие ви гарантира, че може да откриете двулицев модел, който най-добре ще посрещне нуждите на вашето тяло, за да ви осигури стабилна опора и комфорт на съня.

За да бъдете доволни от своята покупка, добра идея е да помислите какви характеристики изисквате от вашия бъдещ матрак, както и да определите бюджет, тъй като цената ще ви помогне да ограничите множеството опции и ще направи избора по-лесен.

Изберете матраци от Mattro, където ще откриете богата продуктова гама от продукти за сън на атрактивни цени и с доказано високо качество!

Сподели в: