Каква е разликата между обикновен и хиперинверторен климатик

 

За много българи живеещи в градски условия, единствения вариант за комфортно отопление и разхлаждане през различните сезони, са климатиците. Тъй като на пазара има толкова много вариации, модели и енергийни класове, с помощта на експертите от Eclima.bg решихме да внесем малко яснота по темата, за да направите едно по-информирано решение.

Основните разлики между двата вида климатици

Това, което ги разграничава, е че хиперинверторните са с над 80% по-ефикасни и енергоспестовни от обикновените. Това, разбира се, се отразява в крайната цена за потребителите, но и се отразява и в ежемесечната сметка за ток.

По-здравословен и умен – хиперинверторен климатик

Хиперинверторните климатици са вид климатици, които са с минимален енергиен клас А+++, което ги прави невероятно добър избор като основен начин на климатизация на един дом. Освен това, те са по-здравословни както за вас и вашето семейство, така и за околната среда – спестявайки над 2,3 тона въглища всеки месец, само за 1 климатик.

Причината да са толкова ефективни, е че разполагат с множество системи за мониторинг на температура, както на вътрешното тяло, така и на външното. И въпреки, че новите климатици са по-умни, нямаха да са толкова ефикасни ако не бяха техните компресори толкова добре адаптирани към новите технологии.

За разлика от обикновените климатици, хиперинверторните разчитат на постепенното и плавно стартиране на компресора. Това намалява амортизацията и триенето в системата, както и намалява драстично консумацията на ел. енергия.

Поради това, новото поколение климатични системи са и по-трайно, с по-малка нужда от поддръжка и значително по-редки случаи на нужда от поправка от сервизен майстор.

Обикновените климатици

Това, с което обикновените климатици превъзхождат новите, е ниската им цена. За под 1000лв, можете съвсем спокойно да си купите 2, като така да отоплявате по-голяма пространство – много често дори са включени и безплатна доставка и монтаж.

Тук идва и проблема, ниската им енергоспестовност създаде и лошия имидж на климатиците, като лоша инвестиция. Именно тези климатици могат да увеличат сметката ви за ток 4-5 пъти от нормалното.

Благодарение на хиперинверторните климатици, това вече е част от миналото и можете да се насладите на перфектно изстудена стая, за съвсем малка сума на месец. Именно тази ефективност прави хиперинверторните климатици на Eclima.bg, толкова желани и търсени, въпреки тяхната висока цена.

Реално, ако си направите сметката, един подобен климатик от А+++ клас ще се изплати до 2 години. Факта, че можете спокойно да го ползвате целогодишно, като има и добавени бонуси от Eclima.bg, прави едно подобно решение една вероятност, по-скоро от риск.

 

Сподели в: