Изложба "Звездите на българското оперно и балетно изкуство" се открива в София

На 3 юни 2008 г. в 18.00 часа в зала "Средец” на Министерството на културата се открива фотоизложбата на Виктор Викторов "Звездите на българското оперно и балетно изкуство”, съобщиха от ведомството. Тя е организирана от Министерство на културата със съдействието на Националната опера и балет.

В експозицията са включени снимки от спектакли с участието на Елена Баръмова, Маша Илиева, Росен Канев, Анна Томова – Синтова, Райна Кабаиванска, Веселина Кацарова, Орлин Анастасов, Калуди Калудов, Маки Мори и др.

Виктор Викторов е роден през 1952 г. в София. Завършил е специализирано училище по фотография. Работил е като фотожурналист във в. "Музикален живот”, в."Транспортен глас”, в."Култура”. От 1987 г. се изявява като сценичен фотограф в Националната опера и балет, Държавен музикален театър "Стефан Македонски”, зала "България” и снима на всички значими събития, свързани с музикалния живот в София. Отразявал е Международните фестивали "Софийски музикални седмици”, "Мартенски музикални дни”, престижния Международен балетен конкурс – Варна, конкурсите за пиано "Албер Русел” и "Бьозендорфер”. Автор е на шест самостоятелни изложби, представени в зала "България”, Френския културен институт и др. Създал е редица графични концепции и илюстрации на каталози и компакт дискове.

"Звездите на българското оперно и балетно изкуство” може да се види всеки ден до 8 юни 2008 г. от 10.00 до 19.00 часа. След това фотоизложбата ще бъде представена  в Берлин, Варшава и Виена.

Сподели в: