Издателство „Лемур“ организира обучение по български жестов език

Издателство „Лемур“ и СУУУС „Проф. Дечо Дечев“ ви канят на безплатно събитие, представящо основите на българския жестов език.  Събитието ще се проведе на 19 септември от 18:00 часа, в Международен Център на УниКредит Булбанк, гр. София, ул. Аксаков 8, ет. 1. Продължителността на срещата ще бъде 2 часа, а за да се запишете е необходимо само да попълните кратка регистрационна форма.

Събитието е вдъхновено от предстоящата нова книга на Сара Нович „Честно казано“ – поглъщащ и многопластов роман, едно пътешествие в общността на глухите, което доказва колко сме свързани и колко сходни са стремежите ни да бъдем обичани и щастливи.

Датата 19 септември също не е избрана случайно – с нея се поставя началото на Международната седмица на глухите. Всяка година в последната неделя от септември отбелязваме Международния ден на глухите и всички предходни дни са изпълнени с разнообразни инициативи, свързани с жестовия език и общността на глухите.

В това вдъхновяващо приключение съдействат учителите и учениците от Специалното училище за ученици с увреден слух ”Проф д-р Дечо Денев”, с директор г-жа Севдалина Джонгарска. Преподавателите Камелия Захариева и Тодорка Иванова ще ни представят основите на българския жестомимичен език, а част от учениците ще се включат, подкрепяйки участниците в усвояването на знаците и изразите.

Сподели в: