Здрава Каменова пред Kafene.bg: Вдъхновяват ме глупостите, които ни се случват

На принципа, “смешно е, защото е вярно” се раждат много забавни истории, а “Една жена каза” е тук, за да ги разкаже. Стендъп спектакълът на Здрава Каменова стъпва на голямата сцена на Joy Station на 20 октомври, за да ни извади от есенните минорни тонове и да ни хвърли в дълбоките води на искрения, чист смях!

Ето и какво каза самата тя в интервю за Kafene.bg.

-Привет, Здрава! Какво Ви вдъхнови за стендъп спектакъла „Една жена каза“?

Вдъхновяват ме глупостите, които ни се случват, безумните абсурди и ненормални съвпадения, които ни препъват, много ни ядосват, но после им се смеем и преразказваме на приятели.

Точно така се роди стендъп комедията „Една жена каза“. С моята половинка Светльо Томов написахме и само доукрасихме доста истории и от нашия живот.  Освен как се ходи на интервю за работа в аптека и защо трябва да сте подготвени като за Сървайвър, ще разберете и как се прави онлайн интервю, докато кучето ти е нападнато от други кучета, а детето реве в близост, защото му се ходи до тоалетна СПЕШНО, как прахосмукачката робот се отразява на сексуалния  живот на една двойка и може ли роботът рязко ли да проговори български?! Какво означава „бримка“, ако ви гледат на чорапогащник и още куп щуротии, които истински разсмиват мен. Обещавам да заразя с тях и Вас!

-Все още ли „Една жена каза“ е основният информационен източник на хората в България?

Това не е ли българският Фейсбук?!

-Кои са Вашите най-абсурдни ситуации от ежедневието?

Охооо, нали не смятате, че ще ви ги разкажа предварително? Заповядайте на 20 октомври в Joy Station. Очи в очи.

-Каква е разликата между актьорската работа и стендъп комедията? Труден ли е преходът?

Стендъпът се оказа Сървайвър за актьори. Мен тази форма ме влюби в сeбе си и връзката с публиката се усеща максимално силно при нея. Представлението всеки път е различно заради публиката. Въпреки че историите са горе-долу еднакви. Импровизациите произтичат от зрителите, опитвам се да ги следя и нищо да не им давам просто “наготово”. И когато накарам и най-сърдитият да се поддаде на смеха, тогава е…..юхуууу !

-Как се роди партньорството ви с Богдана Трифонова? Какво Ви дава съвместната работа?

Бях на интервю при нея в БГ Радио. Плеснахме с ръце, намерихме се, направихме представление! Оказа се, че си партнираме страхотно, хората се радват да ни гледат заедно и основахме театрален отряд Сценична треска и не спираме да правим нови неща. Колелото се завъртя и не смятаме да спира.

-А трудно ли е да разсмивате хората по време на пандемия?

Точно сега да ги разсмеем е задължително. Усеща се, че публиката идва, за да си отдъхне и когато ѝ дадеш точно това, за което е дошла, всички си тръгваме щастливи, за да се срещнем скоро пак.

-С какво успявате да запазвате ведростта и доброто си настроение през последните месеци?

С работа и семейство. Когато има сцена, има усмихнати хора в публиката, когато имаш вкъщи деца, мъж, куче и котарак, които да прегърнеш, всичко си е на мястото.

 

 

Сподели в: