За първи път в България: фестивал на скулптори от дърво с резачка

За първи път в България от 18 до 20 май тази година в курорта Боровец във ваканционно селище „Ягода“ – финландско селище, ще се проведе „Фестивал на скулптори от дърво с резачка“.

Целта на фестивала е да събере хора, които резбоват скулптори от дърво с резачка каза г-н Крум Велев. Г-н Велев, организатор и участник във фестивала, кани всички, на които им се струва интересна и любопитна тази инициатива. Всички гости ще могат да се срещнат и да поговорят с майсторите на скулптори от дърво с резачка (карвинг). „За всички гости, които сте решили да посетите фестивала и да подишате чист боровешки въздух, можете да пиете бира, да ни одумвате, а ние напълно безплатно ще надуем главите Ви с резачките. Никога не е късно човек да стане за резил“ – каза на шега г-н Велев. Той съобщи, че ще бъдат осигурени трупи, ток, преспиване и храна за всички участници. Произведенията ще останат в полза на спонсора.

                              

Условията за провеждане на събитието са прекрасни. Срещата ще бъде със забавляващо-творчески характер под мотото „Keep calm – пък к’вот такова“. Поръчали сме хубаво време на Емо Чолаков, „ако ще идва краят на света, искам той да ми го каже, докато правя скулптора с резачка в ръка“.

Медиен партньор на фестивала е сайтът „България без граници“.

Сподели в: