Група "Атлас" се завръща с нов сингъл

След пет години отсъствие от българската музикална сцена рок група "Атлас" се завръщат.

Последният им албум "Есенни цветя" излезе през 2004 г. Основателят Пепи Писарски решава отново да се установи да живее в България след дълги години пребиваване в чужбина, което прекарва в свирене по кораби. Той се свързва с вокалиста на групата Веско Зерлиев и двамата отново започват да творят музика. Към тях се присъединяват и пианистът Минко Ламбов, който работи с Латинопартизани и Васил Найденов, барабанистът Жоро Георгиев, и Димитър Запрянов, също пианист.

Така се раждат няколко парчета, между които е и новият сингъл на Атлас „Любовта е от Бога”. Той вече се върти успешно по „БГ радио” и „Хоризонт”. Парчето стилово се различава от досегашните им хитове, като носи по-съвременно звучене.

В личния си живот музикантите от "Атлас"  доказват, че има начин да се победи българската действителност. Съдбата на много съвременни артисти не подминава вокала Веско, който е принуден да влезе в клиника за зависимости. Преди това той изпробва множество терапии и медикаментозни лечения. Но единствено продължителният престой в клиника успява да го върне към живота. Той намира избавление в рисуването и дори открива собствена галерия.

Като много български артисти Пепи Писарски прекарва години в свирене по корабите, но накрая решава, че иска да остане в България. „Изкарват се пари, но това е луксозен затвор, а с нас се отнасят като с втора – трета ръка хора”, казва Писарски за морския живот. Музикантът си купува къща на река Дунав, където се отдава на една от многото си страсти – риболова.

В момента "Атлас" готвят концертна програма, както и видео към сингъла „Любовта е от Бога”.

Вижте още:
Най-добрите рок песни

Сподели в: