Грешна ли съм, Господи? – музикален разказ от Ивелина Балчева за Зорница Попова

На 10 декември в театър „Сълза и смях” певицата Ивелина Балчева ще представи „Грешна ли съм, Господи?” – музикален разказ-спектакъл за необикновеното си приятелство с композитора Зорница Попова.

Това е приятелство между две жени, свързани от музиката, помощта и подкрепата им в трудните им житейски неволи извън голямата сцена, извън нотите и известността. Спектакълът „Грешна ли съм, Господи?” е специално подготвен от Ивелина Балчева, която през 90-те години се появява като един от новите и силни гласове в българската естрада, съчетавайки поп, джаз и фолклор. Ивелина посвещава този разказ на своята добра закрилница и спътница в професионалния й живот на голямата българска композиторка Зорница Попова. Ивелина е певицата, която през 90 години изпълнява най-много нейни песни, написани специално за нея. Днес Зорница не е между живите, но зората продължава да свети и нейните песни продължават да топлят сърцата на хората.

По време на подготовката на спектакъла „Грешна ли съм, Господи?” Ивелина Балчева сподели: „Този спектакъл е един красив разговор за жената и композитор Зорница Попова, разказ за самата нея и за нейните песни, които тя ни остави. В този разказ ще има много музика, усмивки и малко тъга и всичко това ще се преплита с множеството истории, които заедно със Зорница сме преживели. Спектакълът е моята молитва и изповед към Зори, но всички заедно в залата ще възпеем приятелството и непреходността му.”

Обещаващото е, че в музикален разказ за приятелството някои песни на Зорница Попова ще се представят по един нов начин специално за почитателите на джаз музиката. В спектакъла на пианото ще бъде Васил Делиев – един от големите композитори и диригенти в България. Повече можете да намерите на тази страница във фейсбук: www.facebook.com/Ivelina.Balcha

"Приканвам ви да дойдете със своя най-добър приятел. Аз ще бъда с моя най-добър приятел – Зорница, планирали сме го вече!" – Ивелина Балчева

Сподели в: