Грешки, които хората правят след претърпян инцидент

 

Да бъдеш участник или свидетел на автомобилна катастрофа е сред най-големите страхове на много хора. А ако по време на подобен инцидент се сблъскат и има смъртен случай, тогава ужасът и травмата, която може да остане са немислими. Всеки преживява и в последствие изживява подобна ситуация по различен начин. Някои приемат нещата твърдо и философски, други се самообвиняват, а трети просто не искат да приемат ситуацията. Но независимо от всички, малко са тези, които нямат нужда от професионална помощ, за да преминат през този труден етап на живота си.

В подобни случaи е добре човек да се обърне към експерт, който може да посочи правата му, да претендира за определен размер на обезщетение при смърт при птп, както и да му помогне да реагира адекватно в случай на контраобвинения и опити за измама от отсрещната страна.

Също толкова важно е да се избягват да се правят определени неща след автомобилна катастрофа.

На първо място човек не трябва да изпуска нервите си и да не спори с другия водач. Дори ако другият водач е виновен, спорът няма да реши нищо. Всъщност вероятно ще направи и без това напрегнатата ситуация още по-трудна. Важно е да се запази спокойствие и да се мисли внимателно.

Дори човек да се чувства виновен, не трябва да признава отговорността за автомобилната катастрофа, защото това може да обърне нещата и да доведе до пресилени обвинения. Наред с това не трябва и да се извинява за произшествието, защото това може да се разглежда като признание за вина и по-късно може да се окаже против него. Може дори да струва правото да поискате обезщетение за автомобилни злополуки.

При всички положения е препоръчително участниците да се обадят на полицията и да съобщят, за да могат те да дойдат и да направят опис на случилото се.

Сподели в: