Горещо на сцената и в театралния салон

Любовната комедия „Горещо“ наистина сгорещи публиката на премиерата в София, която се състоя на 14 октомври в откритата сцена на „Сълза и смях“. Автор на писата е Жозиан Баласко, позната и от други постановки на театърална къща „Вива Арте”.

Очаквано неочаквано още с декора, с първата сцена и първите реплики, в залата се случи нещо магично. Умелите диалози се подаваха като игра на пинг-понг, а комичните ситуации идваха една след друга. Актьорите плачеха, смееха се и крещяха, увлечени в страстен емоционален вихър, който се предаде и на зрителите. Не знам дали беше от феромоните и тяхната притегателна сила(за които става дума в пиесата), но публиката нямаше и минута почивка, и тя нямаше шанс – освен да реагира с бурен смях. Всичко това на фона на песни, изпълнени от Владимир Висоцки и Мишел Сардо, и на Айфеловата кула, която надничаше през прозореца.

„Горещо“ е един много забавен коктейл за любов, изневяра и изкуство, в която са забъркани Асен Блатечки, Милена Маркова, Калин Врачански, Невена Бозукова и Стефан Иванов. Асен Блатечки освен актьор е и режисьор на спектакъла. Безспорно е – любовта и театърът са химия!

Не се колебайте, ако искате да прекарате час и половина в смях и театрална наслада! Следващите дати на „Горещо“ до края на 2018-та година са: 08 ноември във Варна, 11 ноември в София, 14 и 28 ноември в Бургас , 9 и 19 декември в София. Още повече, че театрална къща „ВиваАрте“ тази есен отбелязва своя юбилей – 10 години от създаването на един от най-успешните частни театрални продуценти в България.

Фотограф за „Вива Арте” – Даниел Рашев

Сподели в: