Голямо Depeche Mode парти предстои на 13 април

Фенове на Депеш Мод организират парти по случай 25- и 28-годишнината от излизането на два ключови албума на групата – съответно Songs Of Faith And Devotion (1993) и Violator (1990). Събитието ще се състои на 13 април, петък от 21:00 ч. в столичния клуб „3 уши“. Гост музиканти ще направят и няколко акустични версии на песни на групата по повода.

„За много от нас е поразяващо колко много време е минало – четвърт век и повече“, казва организаторът на партито Ники Русиновски, DJ и музикален журналист. Той от години прави такива партита и заедно с Радослав Шарапанов е съавтор на единствената българската книга, посветена на групата – „Депеш Мод: Откровение според „Ритъм“, излязла като приложение към популярното някога музикално списание малко преди първия концерт на триото в България през 2005 г.

„На това турне – Global Spirit Tour 2017-2018, Депеш Мод няма да посетят България. А феновете им сме може би най-многобройната и отдадена фенска маса на група у нас. Затова решихме да си направим парти. Още повече, че поводът е добър, а и датата е неслучайна – петък, 13-и. Идеален момент за поредния Black Celebration (черен празник, по името на популярен хит на групата от 80-те).“

„Нямате представа за какво става дума на такива партита. Хората там се обичат – ама съвсем буквално. Бил съм прегръщан, целуван, дори облизван! Всички танцуват, пеят, при това не само онези 2-3 хита, които понякога пускат комерсиалните радиостанции. Хората, които се събират на такова парти, са направо уникални!“, разказва Ники Русиновски, известен още като djsupermax.

Мястото на партито също не е избрано случайно. Клуб „3 уши“ е сигурно най-старият все още функциониращ клуб в София. „Ние правим Депеш Мод партита вече повече от 20 години“, припомнят с гордост от там. Напоследък заведението е леко реновирано, но все още пази уникалната си ъндърграунд атмосфера, която го прави знаково място за нетрадиционни събития.

„Going Backwards („Връщаме се назад“ – име на хит от последния албум на групата), към началото“, усмихва се Ники Русиновски. „Лъскавите заведения не обичат тази музика, а и тя звучи и стои странно в тях, опитвал съм неведнъж. Затова избрах да направя това парти там, където и музиката, и хората ще се чувстваме свободни да бъдем себе си“.

Специално за годишнината група музиканти ще изсвирят и няколко акустични кавъра на песни на Депеш Мод. Това са: Драгомир Драганов от Еталон, Димитър Стефанов от S.T.A.Y., Мирослав Моравски от Жилмор Секстет, Александър Траянов и Кирил Ташков от Cash On, и Манол Банов от Invisible Dreams.

„Покрай Депеш може да има и някой кавър-изненада на Linkin Park“, казва Ники Русиновски. Пускаме към 90% Депеш Мод, но досега не е минало такова парти да няма и по нещо на Нова Генерация, A-ha, Bjork, Camouflage, Duran Duran, Erasure, Massive Attack, New Order, Placebo, Sisters Of Mercy, The Cure, Ultravox, Visage, Yazoo… А дошлите по-отрано получават и Лунната соната на Бетовен, която звучи очарователно стилно и мрачно в изпълнението на Депеш Мод – всъщност на Алън Уайлдър. Видеото, което ще пускаме този път, е от концерта на групата на стадион „Локомотив“ през 2013-а. “

Фейсбук събитието следете тук.

Сподели в: