Вълнуващи филми и за най-малките на „Киномания 2017“

Малките зрители и техните родители ще могат да видят „Лили Рибката“, „Кончето на Уенди“ и анимацията „„Тад Джоунс и изгубеният град“

„Лили Рибката“

България, 2017, 108 мин.
режисьор, продуцент и сценарист – Ясен Григоров
оператор – Красимир Андонов
монтаж – Грег Клер
музика – Виктор Стоянов
художници – Момчил Тасев и Ясен Григоров
костюми – Дора Сомова
продукция на THE FLYING AGENCY/FIFTH DEGREE/СТУДИО „ПИСТОЛЕТ”/
FULL FRAME STUDIO/INTEL CONSULT SERVICES/ДИНАКОРД БЪЛГАРИЯ/
ПРО СИНЕМА БЪЛГАРИЯ/TIMELESS PRODUCTION GROUP/FIFTH DEGREE SOUND/АЛЕКСАНДРА АУДИО с подкрепата на ИА „Национален филмов център”
в ролите:

децата: Дарина Досева (Лили), Калина Асенова (Алекс), Боян Григоров (Дани), Калоян Минчев (Бойко) и:
Татяна Лолова (баба Хараме Сая), Елена Кабасакалова (майката на Алекс-Дани), Добрин Досев (бащата на Алекс-Дани), Койна Русева (майката на Лили), Стоян Радев (бащата на Лили), Калин Сърменов (Кольо), Десислава Спасова (жената на Кольо), Красимир Ранков (Професора по медицина), Линда Русева (Медицинската сестра), Николай Урумов (Директора), Красимира Демирова (Секретарката), Луизабел Николова (Учителката)

Приказна история за Необикновеното дете Алекс-Дани и обикновените му родители. Това необикновено-обикновено семейство е изправено пред изпитание, подготвено му от малката магьосница Лили. Единият й дядо е говореща риба, другият е плъзгаща се по стените Сянка, майка й е с рибешки люспи по ръцете, а баща й умело приготвя магически талисмани под указанията на баба й – старата вещица Хараме.

Лили се хвърля заедно с Алекс-Дани в изпълнението на сложна магия. За всички останали остава само да се понесат след децата. Направете го и вие с вашите деца, за да усетите до каква степен те могат да бъдат необикновени. А и вие също…

„Кончето на Уенди“

Германия, 2017, 90 мин.
режисьор – Дагмар Зойме
продуценти – Ева Холтман и Ян Кромшрьодер
сценарий – Каролине Хехт
оператор – Гунар Фус
музика – Томас Щовер
художник – Ремо Вестерман
продукция на BANTRY BAY PRODS.
световен разпр. – ARCOR
в ролите: Юле Херман (Уенди), Ясмин Герат (Хайке), Бенямин Задлер (Гунар), Марен Кройман (Херта), Надешда Бренике (Улрике)

На 12-годишната Уенди не й пука особено за решението на родителите й да прекара цялата си лятна ваканция в западналата конеферма на своята баба. След смъртта на дядото баба й сама се грижи за ранчото, което се задъхва пред конкуренцията на големите, модерни конюшни на Улрике. Тъй като в ранна детска възраст е претърпяла инцидент при езда, Уенди отказва да се качи отново на седлото, въпреки че преди дори е печелила състезания. Скоро след пристигането при баба си, момичето се запознава с контузения кон Дикси, който едва се е отървал да не бъде продаден. Дикси веднага се привързва към Уенди и я следва буквално навсякъде. Двете самотни души успяват да изградят приятелство, което има силата да промени завинаги не само живота на Уенди, но и да спаси ранчото на баба й от продажба. Но колко дълго ще може Уенди да крие Дикси от възрастните?

„Тадео Джоунс и изгубеният град“

Испания, 2017, 81 мин., анимация
режисьори – Енрике Гато и Давид Алонсо
продуценти – Габриел Ариас-Салгадо, Алваро Аугустин, Гилен Бароа,
Хорди Гасуй, Николас Матхи, Едмон Роч и Хавиер Угарте
сценарий – Пако Саес, Хорди Гасуй, Нийл Ландау и Хавиер Барейра
монтаж – Александър Адамс
музика – Закариас де ла Рива
художник – Х. Х. Гало
продукция на LIGHTBOX ANIMATION STUDIOS/4 CATS PICTURES/
IKIRU FILMS
разпр. за България – ТАНДЕМ ФИЛМ
дублиран на български

Тадео Джоунс пътува до Лас Вегас, за да види най-новото откритие на приятелката си Сара: папирус, доказващ съществуването на крал Мидас. Крал Мидас е известен с това, че всичко, до което се докосне, се превръща в злато, благодарение на силата на магическа огърлица. Ала щастливата среща между Тадео и Сара е осуетена от злодея Джак Ракам, който открадва папируса и отвлича Сара. Намерението му е да я накара да открие и огърлицата, за която се предполага че е източник на несметни богатства.

Сподели в: