Всеки четвъртък куклен театър за големи

Вечер само за големи ще има в Столичния куклен театър. Всеки четвъртък от 19.30 ч. на сцената на театъра ще се играят представления само за възрастни. Кампанията стартира още тази седмица със спектакъла „Свят/о” на холандския режисьор Дуда Пайва, който имаше изключителен успех на театралния фестивал в Шар ле Вил, Франция.

Това е една смела и амбициозна творческа инициатива, която цели да привлече нова публика в Столичния куклен театър – а именно възрастни и млади хора – студенти и учащи. Проектът е насочен към онези зрители, които отдавна не посещават куклен театър (с изключение на родители, придружаващи деца), но имат афинитет към театралното изкуство.

Столичният куклен театър залага на модерни театрални и куклено-театрални представления, които могат да променят изцяло нагласите на обществеността, че кукленият театър е само за деца.

През следващите месеци, зрителите ще могат да гледат моноспектакъла на Бойка Велкова „Пътят към Афродита”, знаковото представление „Бурята” по Шекспир на режисорката Катя Петрова, което взе награда „ИКАР” за най-добър куклен спектакъл за 2014 г., както и „Приказка за скитника – крал” по Карел Чапек, което грабна „Златен делфин” от международния фестивал във Варна миналата година.

Сподели в: