Вечната музика във Вечния град с Найджъл Кенеди

Цигулката свири. Опияняващо. Червеникаво-лилави светлини покриват сцената на един древен и вечен град, който обаче не остарява, а дори напротив – става все по-хубав и модерен.
 
Класическа музика се простира чак до най-отдалечените нощни светлини, над стари разкопки и нови здания. Звучи така, сякаш музиката винаги е огласявала този град, който тази година е и Европейска столица на културата.
 
Усещането за краткостта на човешкия живот и вечността на човешката душа, въпреки всичко, се сблъскват в един красив атом изкуство. Знаете ли, в такива моменти един слушател има чувството, че наистина всичко вече е било тук преди него. И че самият той е бил тук от хиляди години насам.
 
Това е само част от великата емоция, наречена „Една нощ с Найджъл Кенеди“. Виртуозният британец свири на знаменитата си цигулка в събота вечер, 21 септември, в Античния театър на Пловдив.
 
И макар че хладният вятър вече напомняше идването на есента, стотици хора се бяха дошли, за да се насладят на страхотните му произведения. Цели семейства се бяха събрали, за да се докоснат до таланта на Кенеди и искрено се забавляваха, огласявайки Стария град на Пловдив с аплодисменти.
 
Найджъл Кенеди и неговата група подариха нещо незабравимо на всички присъстващи, а цигулярят дори демонстрира несравнимо чувство за хумор!
 
И така със смях, музика и топли емоции, пловдивчани и гостите на града се насладиха на нещо наистина невероятно. Можем да се надяваме на едно – да има още много такива концери в България!

Сподели в: