Благотворителен коледен джаз концерт на Боби Вълчев и приятели

Боби Вълчев e един българин, отдал живота си на страстта към джаз музиката. Над 15 години развива своята музикална кариера зад граница. Споделил е сцената с имена, като Клод Джеймс Уудс, Джордж Бенсън, Маркъс Милър, Анита Уилямс и още много други звезди. На родна земя е свирил с Камелия Тодорова, Милчо Левиев , Каризма, Орлин Павлов, Вили Казасян, Деси Тенекеджиева и други.

 

Именно от България започва и неговият музикален път. Възпитаник е на софийското музикално училище “Любомир Пипков”, след което завършва и НМА “Проф. Панчо Владигеров” с две специалности “Джаз пиано” и “Композиция”. Боби става асистент професор в майсторския клас на Милчо Левиев. След това продължава своето образование в “Guild school of music” в Лондон.

 

Днес Боби Вълчев живее в далечен Дубай, освен като джаз изпълнител, той е и текстописец на своите песни, а съвсем скоро му предстои и първият музикален проект на български език. Споделя, че баща му е предал любовта към джаз музиката и още от ранна детска възраст е обожавал да пуска всяка една плоча у дома си и да се наслаждава на джаз гурутата.

 

Боби Вълчев е не само  джаз творец и изпълнител. Той е и преподавател в музикална школа в Дубай, а близките му планове включват да открие такава и в България. Той споделя, че за музиката няма граници и именно затова учениците му са от 5-годишни малки деца до 75-годишен възрастен мъж, който се учи да свири на тромпет. Музикантът твърди, че учителската професия го обогатява, а искреността и любовта на децата го зареждат.

 

Воден от обичта към музиката и децата и символиката на коледните празници, джазменът организира благотворителен коледен концерт в България, в подкрепа на дете, което страда от детска церебрална парализа. Концертът е под надслов “Боби Вълчев и приятели”. На сцената на Sofia Live Club на 19 декември от 19:30 ч., Боби Вълчев и други изпълнители ще споделят с публиката коледни песни в джаз аранжимент и други джазови хитове. В концерта ще се включат Март Демерджиев – малкият виртуоз от сцената на България търси талант, който ще представи своя композиция с кавалджия.  Ще участват и пианистите Хасан и Ибрахим, които представиха България на детската Евровизия през 2014 година.Макар и само на 18 години, те вече могат да се похвалят с концерти в Москва, Ню Йорк, Виена и още много други.  Талантливата Жени Кринчева, която е малка, но провъзгласява България из цял свят с първи места в музикални конкурси. В концерта ще се включи и големият Мишо Йосифов – български джаз тромпетист и композитор, преподавател по тромпет и импровизация в катедра „Поп и джаз изкуство“ в Национална музикална академия, през 2010-та година – награден от Класик ФМ със “Златно перо” за приносите си към българската култура. Басистът Димитър Сираков и барабанистът Стю Иванов също ще бъдат част от благотворителната кауза. Димитър Сираков е възпитаник на НМА “П. Панчо Владигеров”, завършва контрабас и бас китара във факултет “Поп и джаз музика”. При завършването си получава първата музикална награда “Проф. П. Владигеров” за активна музикална дейност като студент. Изявява се на една сцена с Мишо Йосифов, Васил Петров, Милчо Левиев,  Венцислав Благоев, Камелия Тодорова, както и с изпълнители от цял свят, като световния тромпетист Конрад Хъруиг, Шели Бърг – пианист и декан на джаз факултета в музикалната академия във Маями и още много други. Стоил Иванов – Стю също е възпитаник на Националната музикална академия. Барабанист и тъпанджия в етно джаз формация “Outhentic”, един от създателите на трио “Threeplay”, с което печелят конкурса на Plovdiv Jazz Fest. Участник в проектите на Венци Благоев “Джаз за деца”, както и в спектакъла “Алиса в страната на чудесата.”

Освен на музикална програма от световен ранг, зрителите на концерта ще могат да се насладят на светлинно и огнено шоу на формация “Палячи”. Името им произлиза от глагола “паля”, а над 15 години трупата провежда проучвания за различни български и европейски огнени техники. Благодарение на своите натрупани знания, формацията дълги години изнася своите светлинни и огнени програми, голяма част от които в исторически възстановки или спектакли с историческа тематика. Творчеството на “Палячи” има за цел да пробуди българския дух и да популяризира интереса към българската история, традиции и наука.

 

Със средствата от благотворителния коледен джаз концерт “Боби Вълчев и приятели” ще помогнат на малкия Ники отново да проходи. Със събраните пари, той ще има възможността през юли 2022-та година да посети 4-седмичен интензивен курс за рехабилитация в Полша. Необходимата сума е 6 000 евро. Ако семейството успее да събере сумата преди това, Ники ще може да замине и по-рано.

 

“Едно от най-късметлийските неща, които могат да ти се случат, е да имаш щастливо детство.”, споделя Боби Вълчев.

 

Станете част от нашата кауза, нека Ники има своето щастливо детство!

 

19.12.2021 Sofia Live Club 19:30

 

Събитие: https://www.facebook.com/events/627580411946550?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%7D]%7D

 

Билети: https://bilet.bg/bg/events/blagotvoritelen-koleden-djaz-koncert-s-bobi-valchev-i-priateli/2859?fbclid=IwAR3LklFEk8zz2uNS4TTSz_ONz9xHV37IEyKtvx-9H56J_aHUn3DsCHIh2zs

 

Сподели в: