Арабски парфюм за подарък – един различен аромат

 

 

Парфюмът е класически подарък, подходящ както за жени, така и за мъже. Въпреки че на пазара ще откриете стотици подаръчни кутии, които Ви спестяват време в търсене и комбиниране на отделните елементи, те не са нищо повече от евтина имитация. Ароматът им изветрява за по-малко от час, а течността във флакона променя свойствата си за няколко месеца, превръщайки се в бледа сянка на онова, което е била.

 

Ако действително искате да направите незаменим подарък под формата на парфюм, то се нуждаете от качествени, прочувствени аромати, каквито само Ориента може да Ви предложи. Подобни парфюми се отделят чрез топлината на кожата по протежение на целия ден, зареждайки с енергия и добро настроение. И дори да минат години, човекът, на когото сте ги подарили, ще си спомни веднага за Вас, щом усети същия аромат.

 

Човешкият мозък притежава невероятно богат и подробен каталог, свързан с обонянието. Дори човек да не може да определи отделните акорди на една композиция, той е способен за четвърт секунда да каже дали нещо му харесва или не. Как обаче можете да разберете дали един аромат ще се хареса и как да направите перфектния подарък?

 

Кратко проучване

  1. Заинтересувайте се какъв парфюм ползва човека, на когото искате да направите подарък. За да не бъде интересът Ви твърде очевиден, направете снимка на флакона и след това потърсете аромата в интернет. Обърнете внимание на стартовите и базовите нотки. Стартовите са онези, които чувствате с първото вдишване, докато основните остават през целия ден. Почти всички базови аромати на арабските парфюми имат животински произход (синтетични заместители със сходна молекулярна структура, за да имитират аромата и да предпазят редките животински видове от изчезване).
  2. Както съществува „цветно“ колело, така има и колело на ароматите, от което можете да вземете вдъхновение и да разберете по-добре как са групирани. Ароматните групи, които граничат помежду си, споделят общи характеристики, докато с онези на противоположния полюс нямат почти нищо общо. Тази система е разработена от Майкъл Едуардс. Той разделя парфюмите на флорални, свежи, дървесни и арабски нотки. Арабските се делят на меки ориенталски, класически ориенталски и дървесно-ориенталски. Арабските граничат с групата флорално-ориенталски и чисто дървесни. Това са класически арабски парфюми. Съществуват обаче модерни версии, които включват в себе си „свежите“ аромати от противоположната им страна – плодови и цитрусови нотки.
  3. Възможно и никога да не разберете какъв точно парфюм използва човекът, на когото искате да направите подарък, или просто не разполагате с време за подробни и сложни проучвания. В такъв случай можете да оставите избора си на друга категория – най-продаваните ориенталски парфюми. Логично е онова, което се търси най-много да е най-доброто в каталога. Трите най-популярни аромата сред мъжките парфюми са: Velvet Oud с неговите балсамови, опушени акорди на тамян, амбър и мускус; Mocha Wood с дървесни, нежни нюанси на бадем, лешник и роза, преплетени в оуд и тютюн; Al Sultan – свеж цитрусов коктейл от портокал, лимон, мандарина и бергамот, подсладен с мед и фрезия, в основата на който лежат пачули и сандалово дърво. Сред дамските арабски парфюми са: Shalimar Oud с флорални мотиви на роза и жасмин, екзотични нотки ирис, опопонакс, кедър и кожа; Rihanna с тонка, ванилия и амбър, криещи експлозия от кокос, грейпфрут и портокалов цвят; Confidential Private Gold за ценителките на класически оуд с подправки шафран, канела и ванилия и леки оттенъци на роза и сандалово дърво.

 

Ориенталските аромати са толкова уникални, че имат собствено семейство. Ще ги познаете по източните билки и подправки, прахообразните, меки и смолисти акорди. Наситени и опияняващи, те често имат сладък, кехлибарен завършек. Екзотично и съблазнително семейство, което ще Ви остави без дъх; копнеещи за още. Опаковките са също неповторими, грабващи окото с наситените си цветове. Флаконите са масивни, стъклени, оформени от опитната ръка на майстор.

 

Сподели в: