Антон Балаж за романа си "Лагерът на леките жени"

Словашкият писател Антон Балаж гостува в София по покана на издателство "Колибри" за премиерата на романа си "Лагерът на леките жени", ноември, 2016. Запознайте се с него на живо, на 09.11.2016 в 19:00 ч. в "Перото", където веднага след разговора с читатели, ще се излъчи и едноименният филм. Входът е свободен. Филмът е с английски субтитри.

Срещата се реализира с подкрепата на Посолството на Словашката република в България и Словашкото председателство на Съвета на ЕС.

Ден преди премиерата на книгата екипът на Kafene.bg разговяря с него. Скоро очаквайте цялото интервю с известния словашки писател.

Превежда Донка Нейчева.

Романът "Лагерът на леките жени" разказва за лагер за принудителен труд в Словакия от началото на 50-те години. Книгата е виртуозна пародийна гротеска, пресъздаваща абсурдите в една репресивна институция, останала в миналото. Живописният „колектив” се състои от 753 политически престъпници, 132 асоциални типове, 53 бивши проститутки, 58 члена на Съвета за национална сигурност, 2 коня и 16 стражарски кучета. Антон Балаж изгражда уникален еротично-политически фарс, в който леките жени, обречени на „историческа ликвидация”, се опитват да оцелеят в абсурдната лагерна атмосфера, където ги превъзпитават по Оруеловия модел за социално инженерство.

Антон Балаж е обществено ангажиран писател, авторе на повече от 20 книги и радио и телевизионни пиеси. Неговите теми са: социално-политическите събития, научно-техническите открития и екология.

Сподели в: