Zonazine продължава в Институт Сервантес

Zonazine е селекция от четири филма, знакови за съвременното испанско кино, които Институт Сервантес представя на софийската публика. Панорамата има за цел за запознае зрителите с различните жанрове и теми, характерни за испанскито кино в наши дни. След прожекциите през м. октомври, на 1,2,5 и 6 ноември филмите от панорамата Zonazine отново ще бъдат прожектирани със субтитри на български език в тържествената зала на Институт Сервантес на ул. „Съборна” № 1. Вход свободен до изчерпване на местата.

„Тъмносиньопочтичерно” /реж. Даниел Санчес Аревало, 2006, 105 min/ ни среща с
Хорхе, който полага много усилия в работата си, в грижи за баща си и в учене. Благодарение на Паула, с която започва странна връзка, Хорхе успява да си даде сметка какво всъщност иска, без да се съобразява с онова, което другите очакват от него. Филмът е носител на наградата Europa cinemas на престижния кино фестивал във Венеция.
Прожекция на 1 ноември от 18:00 ч.

„Под звездите” /реж. Феликс Вискарет, 2007, 108 min/ е историята на Бенито –тромпетист и чаровен пройдоха, на когото се налага да се върне в родното си село в Навара за погребението на баща си. Там разбира, че добродушният му брат Лало е на път да се ожени. Годеницата му Нинес – огорчена от живота самотна майка, се оказва позната на Бенито от младежките му буйни години. Бенито се опитва да раздели бъдещите съпрузи, но не включва в плановете си Айнара – дъщерята на Нинес, с която завързва необичайно приятелство.
Прожекция на 2 ноември от 18:00 ч.

„Крадци” /реж. Хайме Маркес Олареага, 2007, 105 min/ ни среща с Алекс – крадец по призвание, чийто живот претърпява коренна промяна, когато се запознава със Сара, красиво момиче, което се грижи единствено за изпитите и външния си вид.
„Крадци” е отличен на световния кино фестивал в Локарно.
Прожекция на 5 ноември от 18:00 ч.

„Три дена у дома” /реж. Мар Кол, 2009, 86 min/ е саркастична история за лицемерието на едно консервативно буржоазно семейство, в което всички проблеми са очевидни, но остават премълчани. Главната героиня Лея отхвърля този фалш, който сякаш прилепва като префектно ушит костюм.
Прожекция на 6 ноември от 18:00 ч.

Сподели в: