Zen приключение с DJ Krush

Магическо. Хипнотично. Филмово. Партито с DJ Krush, което се състоя в столичния парти център „4 km“, може да се опише с още хиляди думи, но едно нещо е факт – това бе едно от най-добрите и зареждащи партита, случващи се на родната сцена тази година. Организирано от професионалистите от Play Events, които са основната причина за идването в България на легендарните Ninja Tune изпълнители – DJ Food и Coldcut и все още неотшумялото парти с барона на техното Dave Clarke, японската вечер с DJ Krush събра ценителите на качествения саунд. Dj Krush гостува у нас в рамките на месеца на японската култура в България, който се провежда под патронажа на японското посолство. Той постави  постави началото на поредицата от японски вечери в клубния живот на София, носещи името JAPANIGHT, които ще представят световноизвестни японски продуценти, DJ и музиканти.

DJ Krush е истински Zen майстор, търсещ нови стилове и извори на вдъхновение, с една единствена цел – самоусъвършенстването на музиката, която прави и представя пред публиката. Това са и част от причините, затрудняващи ужасно много музикалната критика в опитите й да категоризира музиката на DJ Krush – смятан е за амбиент, трип хоп, комбинация от двете или авангарден хип хоп артист. А той самият взима най-доброто от всичко, което привлече вниманието му, добавя Азиатския мистицизъм и така  създава свой собствен стил –  любопитен и привлекателен за всеки ценител на музиката.

Софийската публика имаше възможност да се убеди в това. Водени от вълните на музиката и перфектната техника на Krush зад пулта, хората, посетили партито, имаха възможност да бъдат част от красиво музикално приключение, подпомогнато от визията на Stoyan. През емблематични парчета като Organ Donor Live Reconstruction и Mieso, до „финалните надписи“ с парчето Final Home, Dj Krush бе повече от завладяващ.

От българска страна подгряващ DJ бе добре познатият DJ Chaves, който даде силен старт на събитието. За почитателите на японската култура и в частност кунг-фу филмите втората зала на парти-центъра бе превърната в киносалон, където посетелите имаха възможност в приятна атмосфера да изгледат най-доброто от този филмов жанр.

Специален гост на Japanight бе английският dj Atomic hoolingas, дългоочакван от българските фенове на разупените биитове, който загря още повече парти атмосферата с фънки мелодии.

Повече информация за събитията, организирани от Play Events ще намерите на  http://www.myspace.com/play_events.

Сподели в: