XVI Международен панаир на книгата "Книгите на Беларус" се открива днес

От 11 до 15 февруари 2009 г. в Минск се провежда XVI Международен панаир на книгата "Книгите на Беларус". Представени са 600 изложители – книгоиздатели, книготърговци, библиотеки и културни институти от 25 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Почетен гост на панаира тази година е Казахстан.
 
За пръв път България участва на Минския международен панаир с представителен щанд, организиран от Асоциация "Българска книга" и Министерство на културата. Представени са над 320 заглавия на 17 български издателства, сред които "Булвест", "Анубис", "Гея Либрис", "Летера", "Сиела", "Унискорп", "Хермес", "Христо Ботев", "Дамян Яков", "Агата – А", "Фют" и др. Представени са книги от съвременни български автори, справочници, издания, които представят историческото и културно наследство на България, помагала за изучаване на български език и литература и история.
 
След приключване на изложението, със съдействието на Българското посолство в Беларус, книгите ще бъдат дарени на Беларуски държавен университет и Белоруския педагогически университет "М.Танк".

* * *

Откри се XXVII Софийски международен панаир на книгата
Видео от поетичното кафене – Начало

Сподели в: