Whitesnake – The Silver Anniversary Collection

Точно както заглавието подсказва, тази двойна колекция, на пазара от Анимато Мюзик/ EMI, представя най-доброто от творчеството на легендарната група след бляскава кариера от цял един четвърт век или 25 години работа за един от най-известните и талантливи рок музиканти и автори в света – Мистър Дейвид Ковърдейл.

Ето какво си спомня самият той за времето преди вече повече от четвърт век:

„Е, добре… над 25 години, а сякаш бе вчера. Но какво прекрасно пътешествие!!! Въпреки всички пречки, биха казали някои… Единствено чудесната публика ни подкрепя от самото начало (въпреки че беше скромна като количеств). Не си спомням НЯКОЙ да е смятал, че сме имали убийствен късмет за постигането на успех. Беше краят на 70-те. Лондон беше пълен с пънк банди, повечето от които не можеха да свирят, Бог да ги благослови, и не ги беше грижа особено дали могат. Ставаше въпрос за начин на мислене, неудовлетворение, недоволство, безопасен секс и лека дрога. Що се отнася до мен, аз бях в Deep Purple, известна “звездна” група. Говореше се, че на 25 години съм твърде стар да свиря рок, така че бе най-малкото доста обезсърчаващо. След надутите, декадентски крайности, избълвани от пресата за т.нар. “банди-динозаври”, бунтът на пънкарите бе топло приет от по-голяма част от британската музикална преса. Част от седмичните издания изпитваха почти перверзно удоволствие от това да поставят на корица непознати банди. Това беше времето, в което създавах първа глава от историята Whitesnake. Дори и след като съм бил част от една от най-големите групи в съвременната рок музика, увековечените Deep Purple.”

Днес, почти 30 години след излизането на пъвия албум на Whitesnake, Trouble от 1978, е трудно да си представим, че е минало токова време, но пътешествието продължава да бъде забележително с всички 36 парчета, включени в колекцията.

Whitesnake са основани през 1977 от Дейвид Ковърдейл. През годините част от групата са били музиканти като Джон Лорд, Иън Пейс, Кози Пауъл, Нийл Мърей, Томи Олдридж, Вивиан Кембъл, Стив Вай и много други. Бандата непрекъснато е сравнявана от критиката с Deep Purple, не само защото трима души от състава й са бивши членове на Purple, но и заради звука и влиянията им.

Whitesnake

The Silver Anniversary Collection

CD1

1.  Fool For Your Loving
2.  Don’t Break My Heart Again
3.  Hit An’ Run
4.  The Time Is Right For Love
5.  Love Ain’t No Stranger
6.  Too Many Tears
7.  Pride And Joy
8.  Victim Of Love
9.  Judgement Day
10. Is This Love
11. Take A Look At Yourself
12. Straight For The Heart
13. Now You’re Gone
14. Looking For Love
15. Sailing Ships (Live)
16. Soldier Of Fortune (Live)
17. Walking In The Shadow Of The Blues (Live)
18. Ready An’d Willing (Live)

CD2

1.  Into The Light
2.  Slow An’ Easy
3.  She Give Me
4.  Shake My Tree
5.  Guilty Of Love
6.  The Deeper The Love
7.  Blindman
8.  Love To keep You Warm
9.  Love Is Blind
10. Ain’t Gonna Cry No More
11. Slave
12. Lonely Days, Lonely Nights
13. Give Me All Your Love
14. Till The Day I Die
15. Ain’t No Love In The Heart Of The City
16. Here I Go Again ‘87
17. Still Of The Night
18. We Wish You Well

Сподели в: