We are the night

След четири последователни албума, достигнали до номер едно в чартовете и сдобилия се с две награди Грами “Push The Button”, The Chemical Brothers се завръщат с шестата си дългосвиреща тава “We Are The Night”. Критиката на Острова вече обяви албума за най-доброто постижение на дуото: заради 12-те парчета от психаделична парти есид музика, еуфорично мелодични и безкомпромисни като взривяващите им лайв изпълнения.
 
Записан под прикритието на тъмнината в бомбено скривалище в Южен Лондон, “We Are The Night” е абсолютен пътеводител на съвременната психаделична музика. Тя носи привкуса на клубовете в Манчестър и Минеаполис от началото на 80-те и Лондон през 2007 и е белязана от изключителното майсторство на The Chemical Brothers.

Дуото прави поредна стъпка напред по отношение на саунда и продуцирането, което се усеща още от заразителното злокобно начало, което преминава в блестяща взривяваща музика след това. Не случайно първият сингъл ‘Do It Again’ вече се превърна в безспорен радио и клубен хит, а впечатляващото видео към него яко се върти по големите европейски и бг музикални канали.

Албумът е изграден върху огромния опит на бандата и за пореден път доказва, че истинските пионери на електронната музика поддържат ниво и жънат успехи както по отношение на критиката, така и в комерсиален план.

 “We Are The Night” идва след “Push The Button” от 2005, в който беше включен убийственият сингъл “Galvanize” – най-въртяното парче за годината по престижното британско радио Radio One. И както обикновено се случва, The Chemical Brothers обиколиха множество фестове, а участията им през последните 12 месеца включваха и тестване на парчета от новата тава.

Албумът “We Are The Night” на The Chemical Brothers излиза днес на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI с медийната подкрепа на телевизия ММ.

“We Are The Night”
Траклист:

1. No Path To Follow
2. We Are The Night
3. All Rights Reversed Ft. Jamie & James (Klaxons) & Dev (Lightspeed Champion)
4. Saturate
5. Do It Again Ft. Ali Love
6. Das Spiegel
7. The Salmon Dance Ft. Fatlip
8. Burst Generator
9. A Modern Midnight Conversation
10. Battle Scars. Ft Willy Mason
11. Harpoons
12. The Pills Won’t Help You Now Ft. Midlake

Сподели в: