W.A.S.P. и Stratovarius идват в София

Метъл бандите W.A.S.P. и Stratovarius пристигат в София за самостоятелни концерти: W.A.S.P. ще видим на 17 ноември 2009г. в столичната зала “Христо Ботев”, а Stratovarius ще стъпят за първи път пред българска публика на 24 януари 2010г, в същата зала. Двете банди идват по покана на новата промоутърска компания LOUD CONCERTS, а билетите и за двете събития се пускат в продажба от днес /01.09.2009г/. Билетите ще се продават ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg, магазините на Office1Superstore, М-Тел и М-Свят.
  
За концерт на W.A.S.P. на 17.11.09г: първите 200 билета ще са с промоционална цена 30 лв. След изчерпване на това количество, цената за билет ще е 35лв., а в деня на събитието ще се продават по 45лв.
За концерт на Stratovarius на 24.01.2010г: първите 200 билета ще са с промоционална цена 25 лв. След изчерпване на това количество, цената за билет ще е 30лв., а в деня на събитието ще се продават по 35лв.
   
W.A.S.P. пристигат за концерт в София на 17-ти ноември, малко повече от месец след официалното излизане на новия им албум Babylon. Официалната му промоция в САЩ и Великобритания ще бъде на 12-ти октомври, а българските фенове ще са сред първите, които ще го чуят на живо. Това ще бъде четвъртото гостуване на W.A.S.P. в България, след концертите им през 2004г. в София, през 2006г. в Каварна и през 2008г. в Ловеч. Една от най-обичаните групи, ще видим в състав: Blackie Lawless /вокали и китара/, Doug Blair /китара/, Mike Duda /бас/ и Mike Dupke /ударни/. Европейското турне на W.A.S.P.  ще стартира с концерт в Москва на 11-ти октомври, в престижната зала “B1 Maximum”.
  
Финландските пауър-метъли Stratovarius ще забият за първи път България на 24-ти януари 2010г. в столичната зала “Христо Ботев”. Това ще се случи в рамките на световното им турне, което ще продължи до началото на м.февруари 2010-та. Турнето е по повод последният им албум "Polaris", появил се на пазара в края на м.май тази година.       
                                                                                 
Stratovarius е една от най-известните финландски метъл групи, а стилът им е смесица от елементи на пауър и симфоничен метъл. Бандата се събира се през 1984г в Хелзинки, а първоначалното й име е Black Water . На следващата година се  преименува на Stratovarius – съчетание между „Страдивариус“- една от най-прочутите марки цигулки и „Стратокастър“- известна марка китари. До днес бандата е продала над 2,5 милиона копия от общо дванадесетте си студийни албума. В момента Stratovarius е в състав: Timo Kotipelto /вокали/, Matias Kupiainen /китара/, Lauri Porra /бас/ и Jörg Michael /ударни/, Jens Johansson /кийборд/.
 

Сподели в: