VLADO&CO със сингъл и видеоклип на песента "Почти"

Настоящият сингъл на групата е песента "Почти" (музика и текст – Владо, аранжимент – VLADO&CO). Тя печели голямата награда на фестивала в Плевен посветен на Емил Димитров – "Златният Арлекин 2008".
Музикалният стил на групата е поп-сплав от рок, фънк и r‘n’b, преплитаща модерен звук с класически влияния.

Видеото към песента е заснето от оператора Александър Станишев и Владо като режисьор. Решено в черно-бяло, то представлява един лек реверанс към големите писатели на "трилъра" Фредерик Форсайт ("Денят на чакала") и Робърт Лъдлъм (историите за Джейсън Борн). Историята в клипа не залага на екшън епизодите в жанра, а работи с вече установените в него типажи и случки, като ги ползва за база на един разказ, който да отговаря на въздействието на различните части от песента.
При подготовката за снимките Владо ползва като консултант нашумелия с участието си в "Ултиматумът на Борн" английски актьор Джоуи Анса – спец и по бойните изкуства, чиято хореография във филма носи на него и на Мат Деймън номинация за най-добра бойна сцена.
След като се запознава с него по време на двуседмичните снимки заедно за американската продукция ‘Ghost Town’, Владо оформя сюжета на видеото и изготвя и сториборда, по който снимат след това.

В клипа участват всички музиканти от групата, а в главната женска роля можем да видим актрисата и модел Яна Маринова, която със силното си присъствие особено допринася за въздействието  на историята.

VLADO&CO са:
Владо Михайлов – вокал
Дарин Василев – китара
Борислав Бояджиев (Борче) – ударни
Юрий Божинов – бас

Сподели в: