Viva Sound Factory открива сезона с Адам Байер и Мауро Пикото

След като изпратиха лятото, Метрополис и vivatel откриват новия сезон с дългоочаквано от феновете парти в София. На 5-ти октомври в столицата пристигат шведът Адам Байер и мега звездата от Италия Мауро Пикото, които ще бъдат гости на партито от поредицата viva sound factory в зала “Христо Ботев”.

Макар че Адам Байер е титулуван като основател на техно сцената в Швеция и в цяла Скандинавия, той винаги е бил встрани от класическия техно звук, обогатявайки го с хипнотични мелодии и неустоими бас линии. Това е и причината да остане на гребена на вълната и до днес, когато техното, както и ди джеите от този стил са изместени от новия, по-модерен електро хаус и минимъл. Затова няма нищо случайно във факта, че може би най-престижният клуб в света, “Фабрик” в Лондон го кани да миксира една от последните компилации за него – “Фабрик 22”.

Мауро Пикото, който идва за първи път в България, е най-успешният италиански ди джей и прочутото му парти Меганайт, стартирало от клуб Привилидж Ибиса през 2004 година, днес има издания в Лондон, Ню Йорк и Маями. Неподражаемият му стил е оценен подобаващо от поп и рок величията и той ремиксира песни на Джими Самървил, Пет Шоп Бойс и Ю Ту. Собствените му продукции Лизърд, Игуана и Комодо са първите прогресив транс песни, които влизат в мейнстрийм класациите из цяла Европа през 1998 година и мнозина са музикалните критици, които смятат, че именно Мауро Пикото е причина за възхода на този стил и популярността на ди джеи като Тиесто, Пол Ван Дайк и Армин Ван Бюрен. Днес, италианската мега звезда е далеч от транса, но е по-известна от всякога, защото не следва музикалната мода, а има дързостта да я създава навсякъде по земното кълбо – Виена, Богота, Каракас, Дубай, Ню Йорк и София на 5-ти октомври, поканен от Метрополис.

Сподели в: