Vintage парти ще се вихри на 29 и 30 ноември в центъра на София

Vintage Festival ще завладее винтидж феновете в София на 29 и 30 ноември, съответно в Sofia Live Club и Mixtape 5. В първата вечер, озаглавена „Swing The Birthday: Back to the 40s“, Сентиментал Суингърс, заедно с кавалерите си от Михаил Йосифов секстет, ще представят и новия си сингъл „Циганско лято“ с шумен купон, подгрян от диджей сета на The Smugglers Collective. В партито ще вземат участие и професионалистите от Lindyhop.bg .

Вторият ден на феста пък ще изкуши посетителите на клуб Mixtape 5 с истински винтидж емоции – от базар с изделия и предмети в духа на ретро естетиката и прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, през демонстрация на бръснене с класически бръснач, до уъркшопи по pin-up грим и рокабили джайв…

Специалнo за събитието от Англия и Гърция пристигат рокабили групите Breathles и The Rocker Covers, които ще предложат комбинация от кавъри на известни парчета и авторска музика.

Най-малките се докосват до ерата на суинга с детско ателие по танци на Vintage Festival

Под грижите на професионални танцьори, децата ще празнуват и ще се учат на стъпки от 40-те и 50-те. Организаторите на Vintage Festival – Сентиментал Суингърс, онлайн порталът www.Rockabilly.bg, съвместно с Kids.Програмата и Фондация „Прегърни ме“, се обединяват около благородната идея да донесат радост на деца от български социални институции. На 30 ноември, в залата на Lindyhop.bg, професионални танцьори ще потопят децата в атмосферата на 40-те и 50-те години с много танци и музика в специално детско ателие в рамките на фестивала. Домакините на тази среща се надяват да подарят едно по-различно и запомнящо се преживяване на децата от Социален учебно-професионален център “Княз Борис I” и Дом за деца лишени от родителска грижа „Проф. Асен Златаров“, които ще бъдат гости на ателието.

Нежното трио Сентиментал Суингърс, което ще отбележи третия си рожден ден с концерт в първата вечер на Vintage Festival, ще вземе активно участие в детското танцово ателие в събота. Рони, Деси и Вера ще се запознаят с децата, ще се снимат и танцуват с тях.

По този начин 40-те и 50-те ще бъдат територия, запазена не само за възрастните любители на романтиката от първата половина на миналия век. В предстоящия Vintage Festival в нея ще пристъпят и децата, за които машината на времето ще заработи точно в 14:00 ч. на 30 ноември.

Цени на билетите:

Ден 1:
9 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
12 лв. на място в Sofia Live Club
Ден 2:
15 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
18 лв. на място в club Mixtape 5
Комбиниран билет Ден 1 и Ден 2:

20лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim
25 лв. на място в Sofia Live Club

Сподели в: