Urban.Compressions – фотографска изложба на Андрей Рашев

22 април – 8 май

ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен
София, бул.Васил Левски 57

Откриване: 22 април от 19.00 часа, ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен

URBAN.COMPRESSIONS е изложба на оператора и фотограф Андрей Рашев и е част от проекта му EUROPEAN.COMPRESSIONS, представен в Берлин, Варна и предпремиерно в София.

Хилядите пиксели информация, събрани в нетрадиционен вертикален формат, се съчетават с различни европейски урбанистични и индустриални пейзажи като контрапункт на зеленото пространство и на все по-често липсващата природа в съвременния град.

Хиляди сгради, застроени пространства, много информация събрана в няколко различни плана, които провокират въображението на зрителите.

Именно компресираната градска среда, по аналог на компютърните файлове с много информация – дава идеята за този проект, като URBAN.COMPRESSIONS набляга на сивата и гъста градска част.

Повече за Андрей Рашев:
Кино проекти:

2 пълнометражни документални филма, повече от 10 късометражни филма като оператор и 5 като режисьор. през 2012 в 2 поредни издания е в топ 10 на “Aarhus short film challenge” в Дания.

Фотография:
2013, март, София, Ракета Ракия Бар, “Европейски компресии”
2013, февруари, Варна, Галерия Графит, премиера на проекта “Европейски компресии” за България
2012, октомври-ноември, Берлин, “БКИ”, премиера на проекта “Европейски компресии”, втора самостоятелна изложба
май 2010, София, галерия “Склада”, първа самостоятелна изложба, “Кино портрети”, 36 портрета
благотворителна кампания “Вземи ме вкъщи”, всички видове медии, 2010-2012 “Знаците на Града” – европейски фотографски проект – провеждащ се едновременно в Берлин, Барселона, Лондон и София. Ръководител на уъркшоп в Барселона и на 2 уъркшопа в София, 2007-2008.

Сподели в: