Urban Jungle е новата тема на модните колекции на "Иван Асен" 22

На 18 юни (четвъртък) 2009г. се дава начало на новата тема Urban Jungle в шоурум-а на дизайнерката Нели Митева, който се намира на ул. "Иван Асен" 22. Няколко дизайнерски екипа са подготвили редица изненади за почитателите на оригинални и творчески колекции дрехи. Идеята на дизайнерите, работили по темата, е да пренесат в пространствата на ИВАН АСЕН 22 настроението на джунглата и да направят градското лято изпълнено с много живот и вдъхновение.  Силуетите и десените на дрехите ще интерпретират многообразните форми на екзотични цветя, растения и животни, приспособени за носене в градското ни всекидневие. Цветовете са инспирирани от нюансите на джунглата, контрастирани с атмосферата на градската среда.

Дизайнерите Нели Митева, Живка Дачева, Даниела Иванова, Любомира Алексиева, Антония Пашова Александър Гергинов, Кристина Николова,  Леда Екимова, Вяра Бориславова, Георги Флоров, Игор Илийовски, Силвия Русчева, Яна Дворецка, Захарина Габрвска, Цветалина Атанасова, Мила Атева, Весела Антова, artishock, както и класираните дизайнери от конкурса за нови имена към темата Urban Jungle – Боян Петрушевски, Йелена Кесич, Калина Чанкова, Цветомир Горанов вече работят над нова тема.
 
Според младите стилисти целта на urban дрехите е да изпълват изискванията на всекидневието за функционалност и удобство, но да съдържат и някакъв индивидуален детайл, който ги прави „твои” и сигнализира, че градската джунгла не може да те погълне, когато си винаги разпознаваем чрез: личен аксесоар, който само ти харесваш, разпорен ръб като спомен от приятно преживяване, дизайнерски детайл, правещ нормалната форма „нестандартна”. Също материята може да е устойчива на градските “минуси” – прах, шум, задръствания, а десенът да продължава градската среда, така че якето ти да носи част от блока, в който живееш.

Откриване – 18 юни, четвъртък, 19.00 часа.

До 12 юли всеки ден между 17 и 20 часа посетителите ще могат да видят, пробват и купят дрехите и аксесоарите. 

Сподели в: