Tom Jones се завръща с албума "Spirit in the Room"

Spirit in the Room ще излезе на музикалния пазар и в iTunes България съвсем скоро

Tom Jones съобщи, че предстоящият му нов албум, Spirit in the Room, ще излезе на 21 май. Записът ще бъде издаден от Island Records и ще последва колекцията от песни, побрана в тавата от 2010 година, Praise and Blame.

Световноизвестният Tom Jones се завръща към корените си, за да ни предостави нов изключителен майсторски запис. Във всяко едно от включените в албума парчета, слушателите ще открият страстта и почерка на Tom Jones. В емоционалната тава Spirit in the Room ще бъде включена плеяда от кавъри на добре познати парчета, които ще разкрият нови хоризонти от огромния талант на звездата. Сред тях впечатляващите нови версии са „Bad As Me” на Tom Wait, „Travelling Shoes” на Vera Hall Ward, „Charlie Darwin” на Low Anthem, както и красива интерпретация на „Hit or Miss” на Odetta.

Spirit in the Room събира отново на едно място Tom Jones с Ethan Johns (носител на Британска награда за Продуцент на 2011) за частни изпълнения с ограничена и селектиран група музиканти – свирещия на безброй музикални инструменти Johns, Richard Causon на клавирни, пиано и китара (Ryan Adams, Kings Of Leon и Rufus Wainwright), Stella Wazgawa от Warpaint на барабани и Ian Jennings, и Sam Dixon на бас.

Новият албум на Tom Jones включва работата на безброй признати в музикалната индустрия личности. Като текстописци участват Paul McCartney, Leonard Cohen, Linda и Richard Thompson. Освен стандартно, Spirit in the Room ще има и луксозно издание, което ще включва бонус записите „Just Dropped in”, „Lone Pilgrim” и „When The Deal Goes Down”.

Заглавното парче от новия албум на Tom Jones носи заглавието „Tower of Song”. Видеото вече е заснето и за радост на всички фенове, ще излезе съвсем скоро. След броени дни по световните радио станции ще започне да се върти първия сингъл от Spirit in the Room, песента „Hit or Miss”.

Сподели в: