Theophilus London идва за първи път в България на 30 май

След появата на дебютния си албум, Theophilus London идва за първи път в България

Една от най-нашумелите фигури в света на урбанистичния рап и електро-попа в наши дни, продуцентът, автор и MC, феноменът Theophilus London идва за първи път в България на 30 май по покана на Reel Feel. Концертът ще се състои в клуб “Pork Pie” в Борисовата градина. Той пристига в София с целия си бенд, за да ни покаже как един инди артист, се превръща в голяма звезда, как рап и поп музиката могат да вървят ръка за ръка и какво е да си едновременно модна икона и музикално явление в днешни дни.

Роденият в Тринидад, но живеещ в Бруклин, Ню Йорк, MC Theophilus London издаде своя дебютен албум, “Timez Are Weird These Days”, през Warner Bros. Records. Самият Theophilus споделя, че с този албум се опитва да представи същината на поп културата в днешни дни, която според него е наистина странна и необяснима.

За звездата не съществуват музикални граници и с “Timez Are Weird These Days” той създава един стилово разнообразен албум, смесвайки различни жанрове в своето звучене и магнетични горещи теми в текстовете на песните. Албумът е записан в Стокхолм, Ню Йорк и Лос Анджелис. За да постигне търсения от него звук, той работи върху албума с няколко различни продуценти, сред които Ariel Rechstshaid (Foreign Born, MURS, Glasser), Jokke от The Teddybears, Dave Sitek от TV on the Radio и John Hill (Santigold), който стои зад парчето “Last Name London”.

Сподели в: