The Unique Voices ще представят новия си спектакъл на 27 ноември

Те са млади, ентусиазирани, талантливи. Опитват се да правят нещо ново – да покажат, че класическата музика може да върне хората в концертните зали в България. Не са единствени – ще кажете, но повярвайте – заслужава си да бъдат чути.

Музиката на The Unique Voices е изградена на основата на класическата.

Те са представители на едно ново течение в музиката, което води началото си от великия Лучано Павароти – първият, успял да изведе операта от концертните зали на открито, на стадионите.

Когато запеят “Многоя лета” трудно може да повярвате, че на сцената са само трима души.

Кирил Илиев
– баритон. Роден е във Враца на 16 декември 1979 г. Завършил е Държавната музикална академия “Панчо Владигеров”.

Петър Петканов
– тенор. Роден в Краснодар (Русия) на 7 юли 1983 г. Завършил е висшето музикално училище в родния си град.

Веселин Вачев
– тенор. Роден е в Пловдив на 11 август 1978 г. Завършва ДМА “Панчо Владигеров”.

Събира ги Ансамбълът на Българската армия. Там се ражда идеята да работят заедно и едно истинско приятелство.
В семейството на “Българе” ги довежда ентусиазмът и родолюбието на Христо Димитров, професионализмът на композитора Иван Киришев и желанието да се работи за възраждане на духовния живот в България.

Репертоарът им включва руски песни, съвременна поп и рок музика, оперен репертоар, български песни, химни и маршове и
църковнославянски песнопения.

Премиерата на музикално танцовия спектакъл на Уникалните гласове беше на 10 юли 2008 г.  в Античния театър в Пловдив. Публиката стана на крака, а дълго след края на представлението триото раздаваше автографи …

Концертът започна с класиката на италианските арии, мина през евъргрийните, латино, рокендрол и руски шлагери до най – българската песен – “Моя страна”. В представлението взеха участие балерините от Националната опера и балет, пловдивският джазмен Стоиц Гъдев. Латино фиестата започна с романтично соло на китара на Николай Антов и се развихри с емоционалните танцьори от групата на Алфредо Торес. Градусът на емоцията достигна връхната си точка, когато Кирил, Петър и Веселин се появиха на сцената с гръм и трясък, подкарали мощни мотори. Това беше началото на лудешката рокендрол порция от танци, песни и емоция. Сред участниците бяха и майсторът на цигулката Атанас Славов – Мравчо, виртуозът на китарата Николай Антов, Албена Вескова – солистката на НФА “Българе” и самият ансамбъл “Българе” в една нова светлина …

The Unique Voices се изправиха пред първото си истинско предизвикателство и усетиха най-голямата награда за всеки артист – любовта на хората.

Подобно изживяване очаква младите артисти на 27 ноември 2008 г. в зала “Rainbow PLAZA” в София, където ще се състои ВИП премиерата на спектакъла. Тогава Уникалните гласове ще пеят само за ценители.

Сподели в: