The Koffin Kats: Псайкобили инвазия идва към София

Американските псайкобили маниаци The Koffin Kats ще забият за пръв път в България на 19 юли в столичния клуб « The Box » (бул.Александър Стамболийски 41)

Уникалният по рода си концерт е част от европейското турне на The Koffin Kats –  European Party Time Tour 2009. За тези от вас, които за пръв път се сблъскват с думата псайкобили (psychobilly), пригответе се за чиста рокенрол еуфория, галопиращ ритъм на контрабаса, песни за зомбита, гробници и извънземни, рокабили мелодии и пънк енергия. Какво по-добро от това?

Преди триото да се качи на сцената, DJ-ите от The Smugglers Collective ще подгреят с взривоопасен сет от най-добрите псайкобили и рокабили хитове.

The Koffin Kats са се утвърдили като водеща псайкобили група в Щатите, след множество концерти с едни от най-големите имена в жанра като Mad Sin, Nekromantix, Zombie Ghost Train и The Meteors. Участията в реномирани европейски фестивали пък им спечелват верни фенове и на Стария континент.

Наричайте ги каквото си искате. Псайкобили? Пънк? Рок? Или от всичко по малко. The Koffin Kats не се ограничават в точно определен жанр, но твърдо вярват в рокенрол духа, суровата му енегия и бунтарщина. Влиянията им се проявяват в групи като Stray Cats, The Quakes, Alice Cooper и Motley Crue, но не спират до там. Звукът на The Koffin Kats е всичко, но не и нормален.

Групата се събира в Детройт, Мичиган през лятото на 2003. След като години наред свирил с множество банди, нито една не стигнала по-далеч от мазето, на основателят Vic Victor (вокали/контрабас), един ден просто му писнало и зарязал всички проекти, за да се захване с нещо ново и невиждано досега. За целта той и дългогодишният му приятел Tommy Koffin (китара/вокали) започват да композират и записват нов материал, който по-късно се превръща в напомпания с контрабас, с режещи китари и много безкомпромисен рокенрол звуков удар, наречен The Koffin Kats. Липсва им единствено барабанист и го намират в лицето на E Ball Walls. Триото започва да свири неуморно из родния Детройд, концертите им стават все по-големи и луди и това мотивира групата да продължи със записите и да влезе в студио, колкото се може по-скоро. Малко след създаването на групата, E Ball Walls принудително напуска The Koffin Kats поради професионални различия и зад барабаните застава друг техен приятел, DamianDetroit.

Някъде към края на ноември 2003 групата записва дебютния си едноименен албум. Осемте парчета поставят началото на уникалния, вечно еволюиращ звук на The Koffin Kats. През годините саундът им става все по-бърз, разнообразен и мелодичен. През юли 2004 групата попада в полезрението на специализирания в псайкобили и рокабили тексаски лейбъл Hairball 8 Records и записва втори албум Inhumane. Песните този път са по-бързи и яростни, но и два пъти повече от първия албум.

През 2005 The Koffin Kats тръгват на първото си американско турне. И обикалят страната два пъти без особени финансови успехи. Положението никак не било розово и барабанистът DamianDetroit напуска, за да може да се грижи за семейството си.

Наложила се още една смяна в състава и на негово място идва Katch. Започват множество турнета и концерти по цял свят, участия в най-големите псайкобили фестивали. Следва трети набързо записан албум „Straying From The Pack”, в който The Koffin Kats разкриват една по-мрачна страна от музиката си.

Но някои хора просто не са създадени за живот в микробус, кофти храна и липса на пари, групата отново се оказва без барабанист и в триото се завръща E Ball Walls. През 2007 и 2008 The Koffin Kats не спират да свирят навсякъде където могат в САЩ, Канада и Европа. Миналата година групата издава четвъртия си студиен албум « Drunk In The Daylight », с който се завръщат към оригиналното псайкобили звучене. В момента групата помита клубовете из Стария континент, а скоро ще забият и на родна почва. Пригответе се за псайкобили инвазия и едно незабравимо рокенрол преживяване!

Билетите са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на TICKETSTREAM, в клуб Строежа, магазините Office 1 Superstore, M-Tel, На Тъмно, както и онлайн на www.ticketstream.bg

Броят на билетите, пуснати в продажба, ще бъде ограничен до 250. The Box вече е оборудван с чисто нова вентилационна система и климатизация които ще ви спасят от летните жеги.

Go Psycho!

The Koffin Kats / 19 юли / The Box (бул. Александър Стамболийски 41)

www.myspace.com/koffinkats
www.myspace.com/thesmugglerscollective
www.myspace.com/clubthebox
www.stroeja.com

Сподели в: