The Barbarones, Rebelites и Bzd спечелиха конкурса за непопулярна група на Elevation 2012

The Barbarones, Rebelites и Bzd са победителите в конкурса за непопулярна българска група на Elevation 2012. По традиция, в избирането на групите, главна роля имаха членовете на бандите, които тази година ще свирят на главната сцена на фестивала – Gravity Co, SKRE4 и Der Hunds. За разлика от миналогодишното издание, този път бяха избрани цели три групи, като последната беше определена от интернет потребителите на Vbox7.

Безапелационни победители се оказаха The Barbarones, които събраха най-много гласове от членовете на журито. Групата ще има възможността да представи своята музика на главната сцена на фестивала редом до Fatboy Slim, Cypress Hill, Erykah Badu и др. Битката за второто място се проведе между Algoriddim и Rebelites, които след първото гласуване събраха равен брой точки. Победителят беше определен чрез жребий. Късметът се оказа на страната на Rebelites, които заеха своето място сред българските групи на фестивала. Изборът на интернет потребителите посочи групата Bzd, като фаворит сред десетте финалисти в конкурса.

Конкурсът за непопулярна група на Elevation Music Festival е първото събитие, в което български изявени музиканти подпoмaгaт свои непопулярни колеги, изпращайки ги на сцените на голямо музикално събитие. В двете издания на музикалната надпревара, своето желание за участие изявиха над 500 български групи и артисти.

Още по темата:

Ясни са финалистите от конкурса на Elevation 2012 за непопулярна група или изпълнител

Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds с участие на Elevation 2012

Легендарният Fatboy Slim, Kosheen и Chambao в България на Elevation 2012

Сподели в: