"Swing-ирай България" с Михаил Йосифов и неговият секстет

На 17 май, от 20:30 часа в рамките на 17-тото издание на Салон на изкуствата (Зала 3, НДК, София ), с един неповторим концерт-спектакъл тромпетистът Михаил Йосифов и неговият секстет ще възродят за нов суинг живот някои от най-обичаните български стари градски и естрадни песни от близкото и от малко по-далечното ни минало.

Наред със свежите и завладяващи суинг версии на популярни песни на бащата на българската забавна музика Йосиф Цанков (чийто внук Велислав Стоянов е тромбонистът на Михаил Йосифов секстет), и на любими естрадни класики, ще прозвучат и авторски композиции на Мишо Йосифов, някои от които, представени за пръв път пред публика.

Съвременен и модерен, вдъхновен от миналото спектакъл, с който музикантите ще изразят любовта си към богатството и непреходната красота на българската музика, чрез страстта си към един от музикалните символи на радостта и свободата суинга, който в последните години се завръща на музикалната сцена със страшна сила и печели все повече верни фенове.

Великолепните музиканти от секстета на Михаил Йосифов ще SWING-ират България заедно с: днешните владетелки на суинга в България – чаровното дамско трио Sentimental Swingers, лудата, шармантна Милица Гладнишка, на която суингът много й прилича, и неудържимият Емил Минчев.

Редом до брас секцията на Михаил Йосифов секстет, на сцената ще застанат още трима чудесни инструменталисти: Димитър Льолев (алт саксофон), Кирил Зафиров (тромбон) и Тодор Бакърджиев (тромпет).

 Sentimental Swingers

Swing-ирай България е част от 17-тото издание на Салона на изкуствата, който тази година се провежда от 13 до 31 май, и е под мотото “Говорите ли български?”.

Билети: на цена 12 лева на касата на НДК, както и в мрежите на Eventim, Ticketstream & Ticketpro.

Още по темата на Kafene.bg:

Програма Салон на изкуствата 2012

Йълдъз Ибрахимова и Васко Василев с участие на пролетния фестивал “Салон на изкуствата 2012”

Сподели в: