Southwick представят първия си студиен албум

Премиерата на „От плът и фънк“ е на 8 ноември в Sofia Live Club

На 8 ноември от 22:00 часа генераторите на модерен фънк с български произход – Southwick, ще представят първия си студиен албум в Sofia Live Club. Момчетата са част от обещаващия музикален лейбъл Music Clinic Records, с чиято подкрепа първият им диск скоро ще е факт.
Както самите музиканти споделят: „Много сме щастливи, че работим по албума с „Клиниката“. Искахме да намерим по-модерен звук и в същото време да пренесем специфичната атмосфера, която създаваме по време на лайв. Благодарение на тях го постигнахме.“
„От плът и фънк“ ще предложи плътно съдържание с истински и неподправен фънк. Именно съдържанието носи плътността на звученето на музиката в албума, която изпълва цялото пространство и оставя трайни следи в съзнанието на слушащия я.
На 8 ноември на живо ще бъдат представени и 14-те песни от новия диск, като голяма част от тях ще бъдат изпълнени пред публика за първи път. До момента те са били достояние само на хората, участвали в записите заедно с бандата.
Southwick са изпекли част от албума в студио „Пекарната“, а другата половина от парчетата са записани в Headline. „От плът и фънк“ е миксиран и мастериран от Тони Рикев (Wah Tony) и Илин Гривишки (DJ Ilko).
Отговорни за добрия звук на фънк машината Southwick са:
Божидар "TromBobby" Василев – тромбон, вокали
Денис Попстоев – алт саксофон
Михаил Филипов – клавишни
Волен "VoLion" Милчев – вокали
Деян Илиев – барабани
Симеон Петрунов – бас китара
Александър Славчев – китара

След като посланиците на модерния фънк спечелиха феновете на всички големи фестивали и добри събития в България, на 8 ноември те ще предложат на публиката в клуба резултата от своя творчески, фънки поглед към света на музиката, смесвайки удоволствието от качествения звук и истинското забавление.
Всички фенове, които купят билет за концерта предварително от мрежата на Eventim, ще получат като подарък „От плът и фънк“ в клуба на 8 ноември. Останалите ще могат да го получат на специална цена от 10 лв. само във вечерта на събитието.
Цените на билетите са 10 лв. на предварителна продажба и 12 лв. на място в деня на концерта.

Сподели в: