Soundgarden се завръщат с нов албум

King Animal е първият запис на ветераните за последните 15 години

 Soundgarden са отново заедно! За радост на всички многомилионни фенове, бандата работи върху чисто нов албум – първият им от 15 години насам. Тавата е озаглавена King Animal и ще бъде издадена на 12-ти ноември с клеймото на Mercury Music Group – лейбъла на Metallica, Black Sabbath и The Killers. Първи сингъл от King Animal е „Been Away Too Long”, който можете да чуете сега в iTunes България.

Шестият студиен албум на Soundgarden включва множество колаборации. Записът е ко-продуциран от дългогодишния приятел на групата Adam Kasper (Foo Fighters, Nirvana, Pearl Jam) и e записан в “Studio X” в Сеатъл. Миксът е направен в Калифорния и е дело на Joe Barresi (The Melvins, Queens of Stone Age и Weezer).

Освен с „Been Away Too Long”, феновете ще се размажат с oще супер парчета като експлозивното Blood On The Valley Floor, кошмарното Worse Dreams, тъжното Halfway There. След тях слушателите ще бъдат изненадани с джаз елементите в Black Saturday, както и с  покоряващия текст на басиста Ben Shepherd в “Attrition”. Текстът на Kim Thayli към Non-State Actor е циничен и проницателен анализ на силите, стоящи зад властимащите, докато Bones of Birds” на Chris Cornell болезнено и ретроспективно разкрива ужаса и уязвимостта на това да бъдеш родител.

Въпреки дългогодишната пауза, Soundgarden си остават алтърнатив бандата, която всички познаваме и обичаме! King Animal проследява еволюцията на бандата за последните 15 години. BBC ги наричат: „банда над мързеливите лейбъли и граници на жанра”.

За тези, които не знаят – Soundgarden са носители на 2 награди и 7 номинации Грами. Записите им са продадени в над 21 милиона копия, а музиката им променя завинаги разбиранията за рока. Техният принос към музиката е революционен и белязва цяло едно поколение.

Стига приказки, време е да чуете „Been Away Too Long”, защото… измина твърде много време!

Всички нетърпеливи фенове могат да поръчат албума King Animal предварително още сега от iTunes България.

Сподели в: