"SOS, любов!" търси меценат

Екипът на "SOS, любов!" информира, че места за спектакъла на 14 октомври вече няма. Това е радостна новина, заради големият интерес към пиесата. От тук нататък екипът търси мецанат. Тъй като финансовата подкрепа по спечеления проект вече е изчерпана, екипт се надява да намерят помощ, за да може SOS, любов! да има представления и през ноември.

* * *
Екипът на театралното представление SOS, ЛЮБОВ! очаква своята публика на 14 октомври от 19:00 ч. в Арт На Тъмно Зона- Варна-ул. "Стефан Стамболов"2

моноспектакъл на Пламен Димитров по мотиви от творчеството на Фредерик Бегбеде
Сценичен вариант: Елица Матеева
Видео (камера и монтаж): Нено Белчев
Дефицит на оригинална музика: Елица Матеева
Движенческа партитура: Стела Филипова
Постановка: Елица Матеева
В мултимедията участват: Стела Филипова, Сава Попов и Елица Матеева

"Първо е ред на годината на страстта. После на годината на нежността, накрая настъпва годината на скуката. Първата година човек казва: "ако ме напуснеш, ще се убия." Втората година шепне: "Ако ме напуснеш, ще страдам много, но… ще ми мине". А на третата, казва: "Ако ме напуснеш, ще изстудя шампанското".
Никой не си дава труда да ви предупреди, че любовта трае три години. Три години! Първата година се купуват мебели, втората – се разместват мебели, на третата – се делят мебели."
Фредерик Бегбеде

Спектакълът по мотиви от хитовата книга на френския писател Фредерик Бегбеде „Любовта трае три години" е театрален експеримент, една алтернативна форма, която балансира на границата между театъра и киното, разказана от популярния актьор от трупата на варненския Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Пламен Димитров. В рамките на един час представлението смесва и редува танцови и кино елементи, подплатени с нестандартната мултимедийна визия на видеоартиста Нено Белчев и изящните танци на Стела Филипова и Сава Попов.

„Фредерик Бегбеде е като хирург – разрязва туморите на обществото, без да му трепва ръката. Пише с ирония, а за мен иронията е съвременното оръжие срещу глупостта и пошлостта. Така се роди проект за театрален спектакъл в несценично пространство. Да работиш извън институционалния театър е предизвикателство, вярно, много по-трудно, но артистът, струва ми се, диша по-леко.”
Елица Матеева, постановчик и сценарист на спектакъла

Проектът е инициатива на Сдружение за международен културен мениджмънт "Морско синьо" и Арт На Тъмно Зона и се осъществява с финансовата помощ на Община Варна по програмата "Варна – територия на творчеството" в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019 г. Вход свободен!

Сподели в: