Sofia Architecture Week 2011

На 1 ноември, започна седмицата на архитектурата Sofia

Architecture Week 2011 в столицата. Програмата на фестивала включва: 14 изложби, 12 лекции, 7 работилници, 8 дискусии, 3 теми с посещение на специални обекти, 2 музикални партита, работни срещи, презантации, 4 филмови прожекции и др, които търсят отговора на въпроса: “Архитектура с неограничени възможности?”.

Фестивалът се организира за четвърта поредна година от ЕДНО, фондация “Америка за България” и Столична община. Програмата е част от културния календар на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019 и ще се проведе от 1 до 6 ноември в София, с основната локация Перформ Бизнес Център, пл. Позитано 2.

Програмата на Sofia Architecture Week 2011 за днес включва: прожекция на филма Много думи за модерно, кйто документира вечния човешки стремеж към модерност, не само в областта на архитектурата, но и в съвременния градски живот. Днес се откриват и три изложби: Тараметричен басейн, Нов живот за панелните
комплекси и Образите на града. По време на Sofia Architecture Week златната архитектурна колекция 2011 ще бъде представена на публиката като първото в света архитектурно риалити шоу в интерактиваната изложба Архитектура от чисто злато. Студентите от Асоциацията по архитектура в България (АСАБ) ще представят промяната на организацията през последните две години и ще разкажат за инициирания от тях конкурс Positive/Negative. Изключително иновативният Фриц Хаег (САЩ) ще представи своята лекция на тема: “Дизайн на дивата природа и култивиране на града”.

Сподели в: