SoCONCERT в SOHO през март

SOHO е горд домакин на Logo3o – музикалното обединение на Александър Логозаров, Борис Таслев и Борислав Петров. Поредицата SoCONCERT продължава и през март, зареждайки зелената къща с храна за душата под формата на майсторски добра джаз музика.

На 16 март от 20ч. SOHO ще бъде домакин на формацията Logo3o в състав от Александър Логозаров (китара), Борис Таслев (бас) и Борислав Петров (барабани). Талантливите джазмени ще удостоят публиката със своето много лично тълкование на един от най-универсалните ансамбли в джаз музиката – триото. По време на концерта ще изпълнят авторска музика, както и свои интерпретации от творчеството на контрастни артисти като Bud Powell, Jackon 5 и други.

ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ:
Александър Логозаров завършва джаз китара в Холандия. По време на престоя си там има възможността да свири с музиканти като Ранди Брекер, Майкъл Муур, Кенди Дълфър и други. Със свои и проекти на колеги пътува в Северна Европа, а заедно с групата си Logo3o печели наградата за най-добра формация на джаз фестивала в Браила през 2015. Познат е на българската публика от "Лилия Илиева и Минимум квартет", "Браз Асоциация Биг Бенд" и концертните серии Jazztory.

Борис Таслев е един от най-заетите контрабасисти в България. Разнообразната му концертна и звукозаписна дейност включва: Христо Йоцов Квинтет, Ангел Заберски Трио, салса и тимба групите Манго Дуенде и Тумбаито; проекта на Борислав Петров "Джазаница", както и работа с артисти като Васил Петров, Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и други.

Борислав Петров е барабанист, познат като създател и домакин на серията концерти Jazztory. Той получава своето джаз образование в Холандия, в консерваториите в Гронинген и Амстердам. По настоящем е член на мултимедийното холандско екпериментално трио Tin Men And The Telephone, с което активно пътува и свири в Европа, Азия и Африка. През 2016 година Борислав издава албум с авторския му проект "Jazzanitza", който обединява джаз музика с български фолклор.

Събитие: SoCONCERT: The Chamber Sessions
Дата: 16.03.2017
Час: 20:00 – 21:30
Място: SOHO, ул. Искър #4, София 1000
Вход: 8 лв.
Линк към събитието във Facebook тук.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА SOHO:
С уютната си атмосфера SOHO добавя нов нюанс към дефиницията за арт коуъркинг пространство. Разположената в центъра на София красива зелена триетажна къща е дом на сходно мислещи креативни професионалисти, които получават много повече от работно място – те имат не само свободата да творят, но и възможността да oбменят помежду си. SOHO развива дейността си и в още две направления – подготовка и провеждане на широк спектър от културни и професионални събития, както и подпомагане на организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Сподели в: