Skunk Anansie ще свирят на Spirit of Burgas 2011

Англичаните от Skunk Anansie, чието звучене разби представите за рок при появата им в средата на `90-те години, ще се появят на основната сцена на фестивала Spirit of Burgas 2011 във вечерта на 13 август, събота.

Атрактивната Skin ще излезе заедно с Cass, Ace и Mark Richardson пред публиката на Централния плаж в Бургас в 21ч. в съботната вечер за дву-часов гиг. Появата им ще се случи непосредствено преди излизането на Moby на същата тази сцена – музикантът, който първи с готовност потвърди присъствието си на SPIRIT of Burgas 2011.

24 часа по-късно, в последната фестивална вечер – на 14 август, отново на Основната сцена ще излезе калифорнийската банда Deftones. Deftones се ражда през 1989г. в Сакраменто. Стилът, който Stephen Carpenter, Chi Cheng, Abe Cunningham, Frank Delgado и Chino Moreno създават е толкова алтернативен, че трудно може да бъде вкаран в каквито и да било рамки. Опитите за определянето му тръгват от алтърнатив метъл и дрийм поп, минават през ню метъл и пост-геридж, за да стигнат до рап метъл и пост-хардкор. През изминалата година Deftones изкараха шестия си студиен албум „Diamond Eyes”. Дори онези, които не са фенове на твърдия рок, няма как да са подминали името на Deftones през годините – трака им “My Own Summer (Shove It)” влезе в саундтрака към култовата кино лента „Матрицата”. Освен, че напоследък активно обикалят по фестивали из целия свят, музикантите от групата вече са съсредоточени и върху работата по нова тава, с работното заглавие “Eros”.

Скоро SPIRIT of Burgas ще обяви и други имена, потвърдили своето участие на таз-годишното издание на фестивала. А междувременно ще зарадва феновете със серия от партита в цялата страна, подгряващи най-мащабното лятно музикално събитие на България.

Сподели в: