Shine на Estelle – в достойна битка за наградата Mercury

Shine на Estelle е обявен за един от 12-те най-популярни албума в U.K. за 2008 г. Този месец бе номиниран за  престижната награда Mercury – първата по медийно покритие и влияние награда на Острова. Албумът ще се съревновава с In Rainbows на Radiohead и още 10 други албума на известни английски и ирландски изпълнители, а крайният победител ще бъде обявен на церемония в Лондон на 9 септември.

Estelle продължава да доминира в световния радио и телевизионен ефир с „American Boy” – хит сингъл, продуциран от Will.I.Am, изпят в дует Kanye West и издаден в Съединените Щати от лейбъла на John Legend – Homeschool. Фактите са красноречиви – Estelle е родена под щастлива звезда и не е учудващо, че след излизането на Shine, критиците са възхитени от многостранните й таланти на изпълнител, композитор и продуцент. „American Boy” предизвика истински бум, достигайки до номер 1 в многобройни класации в различни срани по целия свят, а по-рано тази година той беше и третият в американската история #1 U.K. сингъл, който достигна първо място по дигитални продажби след „Crazy” на Gnarls Barkley  и „Umbrella” на Rihanna.

Турнето
на Estelle е смело планирано с маршрут, обхващащ английски клубове, европейски фестивали и не по-малко презокеански дестинации – радио турнета и  шоу програми в Щатите, където англичанката ще „изгрее” на сцената със сбъдната американска мечта.

* * *

DJ Bobo с нов албум

Сподели в: