Shellac ще изнесат концерт в София

На 12 май 2008 г. страната ни ще бъде посетена за първи път от легендарния продуцент Стийв Албини и групата му Shellac. Концертът на триото ще се състои в столичния клуб "Backstage", при това по леко необичаен за "live-навиците" ни начин…

Ето какви правила ще трябва да се спазват по време на шоуто – правила, получени в писмен вид от самата банда.

Shellac не е капризна група и няма фантастични изисквания, нито мениджър, който създава проблеми. Shellac обичат нещата да са максимално опростени, ясни и изчистени. В крайна сметка целта е и публиката, и музикантите да се забавляват.  За осъществяването на едно страхотно шоу от Shellac изпращат няколко важни за тях правила.
Списъкът е оформен вследствие на свирене (и посещаване) на концерти в продължение на над две десетилетия:

никакви ограждения пред сцената;
без списък с гости;
без списък с медии;
без акредитации за фотографи – всеки от публиката може да  снима, но не и от сцената или в съблекалните;
изпълнението не може да бъде записвано, заснемано или излъчвано от никого – нито от организаторите, нито от клуба;
да не се продават плакати за концерта.

Басистът Боб Уестън изпрати до организаторите специален мейл, в който допълни:

"Обикновено не продаваме фланелки, но този път ще носим. След концерта Стийв и аз ще останем на сцената, откъдето ще ги продаваме, ето защо искаме хората да останат в клуба поне 30 минути след края на шоуто, за да могат да си поговорят с нас, да се снимат и евентуално да си купят фланелка. С други думи, не желаем охраната да се разкрещи и да се опита да изхвърли всички в мига, в който свършим да свирим."

Билетите за концерта на Shellac са ограничени до 200 броя, цената им е 15 лева, а продажбата им се осъществява само и единствено в магазин "О.Ч.З." и клуб "Backstage" в София и чрез и-мейли до ТанграМега Рок на адрес office@radiotangra.com.

Сподели в: