SeeMe се проведе за трети път в София

SeeMe е конференция за електронната музикална индустрия, чието трето издание се проведе в София. Това е преди всичко платформа за бързо развиващата се сцена в Югоизточна Европа. На SeeMe бяха добре дошли хората от всички аспекти на индустрията, за да се срещнат, установят контакти и да научат от опита на останалите. 

Събитието се състоя в Централния военен клуб от 5 до 7 юни 2008 г. и беше домакин на панели, дискусии и уъркшопове по голямо разнообразие от теми. SeeMe with Beck’s бе открито с официална пресконференция, на която организаторите представиха програмата за тридневното събитие. В нея бяха засегнати всички области – от начина на представяне на един артист в медиите до привличането на музиканти за социални каузи като борбата със СПИН, панел, воден от  Dance4Life.

Горещи дискусии бяха предизвикани на Кръглата маса, състояла се на втория ден и водена от Заки Соколов. Спорове имаше между диджеи, собственици на клубове, адвокати по защита на авторските и сродните им права. Участие взеха и представителите на най-големите продуцентски фирми в България – Токсити Рекърдс, Селект Мюзик Медиа, Старс Рекърдс, представители на Министерство на Културата и Профон.  Министърът по защита правата на потребителите  Меглена Кунева поздрави всички участници, а Ина Килева, председател на БАМП, въведе участниците в темата с презентация. Водещите пунктове на дискусията бяха доколко правата на потребителите са защитени и дали се отнасят с необходимия респект към авторските права на артистите.

Третият, последен ден от конференцията, включи повече уъркшопове и практически панели. DJ A.M.C. направи уникална демонстрация на диджей оборудване от KAM, голям производител на техника и партньор на SeeMe. KiNK и МО. от Invitro Bookings защитаваха темата за запазването на българското ъндърграунд изкуство. Лекцията беше последвана от демонстрация на Pioneer, представена от Ченк Юнис от Холандия.
 
Край на конферентната програма постави последният панел "Сесия за издирване на таланти”. Гостите звезди за фестивалната SeeMe with Beck’s вечер Eddie Halliwell, Paul Woolford, Barbara Tucker и Jesse Voorn прослушаха 13 трака на млади създатели на електронна музика, предоставили свои дискове с музика. Всеки от авторите беше любопитен да чуе мнението на големите в индустрията.

В частта за професионалисти на  SeeMe взеха участие близо 400 представители на бизнеса (предимно музикални компании, продуценти, издатели, медии, големи марки като Beck’s, Red Bull, Devin, Coffee Republic, като и много артисти и диджеи). Всеки панел или дискусия повдигна теми, значими за артистите от Югоизточна Европа, които искат да направят пробив на международната   сцена.

Сподели в: