Scorpions идват за прощален концерт в София

За първи път от 17 години насам немската банда Скорпиънс ще забие в София, зала Фестивална. Групата идва за прощален концерт, който ще се състои на 9-ти октомври 2010г.  Участието на Scorpions в България е част от тяхното последно турне, след което музикантите официално се оттеглят от голямата сцена.

3 тира с техника, много пироефекти, плазми и супер шоу, ни обещаха организаторите на концерта у нас – продуцентска компания АРТ БГ. Гигът на немската супер група съвпада и с рождения ден на радио Z-Rock, което е медиен партньор и съорганизатор.

Билетите за концерта се пускат в продажба на 19 април (понеделник) в мрежата на Eventim в цялата страна, както и на касата на НДК. Цените са изключително достъпни, като промоционално ще бъдат пуснати 600 билета по 40 лева за сектор правостоящи.

Билетите за Фен зона ще бъдат по 70 лева промоционално, редовна цена – 90.
Седящите места ще са промоционални по 55 лева, а редовна цена – 65.
VIP местата ще се продават за цена от 150 лева.

На специална пресконференция за концерта, организаторите потвърдиха, че ще има подгряващи изпълнители, но все още се уточнява кои ще са те.

В отговор на опасенията на повечето фенове, че зала Фестивална е твърде малка, за да побере всички почитатели на групата, от АРТ БГ заявиха, че имат готовност при голям интерес към концерта, да сменят евентуално мястото с някой стадион в столицата.

Шоуто на Скорпиънс у нас е включено в голямото им световно турне Sting and Blackout World Tour 2010/2011, с което немските легенди се сбогуват официално със своите фенове. Групата идва в София едва за втори път, след първото си гостуване през 1993г.

Освен добре познатите хитове "Wind of Change", "White Dove", "Holiday", "Send Me An Angel", феновете на групата ще чуят парчетата и от последния им албум "Sting in the Tail", излязъл през март 2010г.

Буквално преди броени дни, на Скорпиънс бе отредено и достойно място в холивудската Алея на рока. С нетърпение чакаме да ги видим и в София на 9-ти октомври!

Сподели в: