Saxophonic Lounge излезе на българския пазар

Saxophonic Lounge се нарича новата изискана лаундж колекция, която излиза на българския музикален пазар от Ка Мюзик Плюс. Албумът е част от каталога на култовия лейбъл “Манифолд” – първият специализиран за издаването на ембиънт, чил-аут и лаундж музика в света.

Колекцията включва 13 парчета, които по един вълшебен начин съчетават разтапящи красиви мелодии, изсвирени от саксофон и неповторимата релаксираща атмосфера на качествената лаундж музика. Музикантите, чиито изпълнения са включени в албума Saxophonic Lounge пък са познати като основните продуценти на заглавия като Dubai Chill Lounge, Mykonos Chillout Café, Lounge del Mare и др.   

Това гарантира близо 80 мин. с най-добрите представители на съвременната лаундж музика. Стилът на проекта е трудно да бъде определен – той представлява уникална смесица от джаз, ембиънт и фина електроника, като акустичните моменти се топят неусетно в секси бийтове, а съблазнителните саксофонни мелодии преливат в неустоимо красиви женски вокали. Всичко това пък се случва на фона на акорди, носещи атмосферата на романтична вечеря на свещи с изглед към къпещата се в морските вълни луна.

Настроението на 13-те парчета в колекцията Saxophonic Lounge е еднакво подходящо за споделяне на нежни моменти с любимия човек, добър спътник на дълъг път, екзотичен елексир в градския трафик или идеален фон за релакс в откраднатите минути насаме с емоциите ни.

Уникалният подбор на изпълненията пък представя премерен баланс между замечтаните мелодии с дъх на морски вълни и изискан ърбън джаз в крак с градския бийт. Saxophonic Lounge е първата лаундж колекция за 2009 г. на музикалния пазар у нас, но със сигурност e заглавие, което няма да излезе от ежедневието ви през следващите месеци.

На музикалния пазар, от Ка Мюзик Плюс.

Saxophonic Lounge Tracklist:

1. Jazz Connection – Passing Dolphins (cool sax mix)   
2. Noise Boyz – A Sunday Session (slide da bass mix)
3. The Man Behind C. – Back on The Street (smooth jazz mix)   
4. Noise Boyz – Blue Cabbage (sax 2 jazz mix)   
5. Orange Music – Moon Over (freestyle vocal cut)   
6. Jazz Connection – Tranquility Station (smooth evening cut)   
7. Noise Boyz – No Adventure (saxomatic mix)   
8. The Man Behind C. – Deft Dreams (freejazz mix)   
9. Kid Coconutz – Annoying Pictures (saxy mix)   
10. Noise Boyz – The First Dreamer (brass lounge mix)   
11. The Man Behind C. – Wicked Mover (sax mix)   
12. Noise Boyz – Every Day (sax Mix)   
13. Jazz Connection – Saxy Nightflight (saxperience mix)   

Сподели в: